fredag 3 september 2010

Låt er inte luras av socialdemokraternas retorik...

Nu framställs det som om allt är borgarnas fel. I synnerhet när det gäller sjukförsäkringen. Låt oss titta tillbaka lite grann här.

"Det är en fredagsmorgon i augusti 2002. Bara en månad återstår till valet.

På några år hade antalet sjukdagar fördubblats. Sjukskrivningar och sjukpensioner kostade 114 miljarder kronor om året. Det höll inte längre. Varken mänskligt eller ekonomiskt.
Regeringen Göran Persson hade kniven mot strupen. Ville de vinna valet krävdes hårdare tag mot de sjuka. Och Göran Persson ville vinna. I Gustavsberg slog Ingela Thalén fast att sjuktalen skulle halveras på fem år.
Socialdemokraterna vann och drev igenom de hårdare kraven. Alliansregeringen har fortsatt, bland annat genom att sänka ersättningen för långtidssjuka.
I dag är målet nästan uppnått. Staten har sparat miljarder"(Aftonbladet)

Läs också Anna Hedborgs (s) utredning om socialförsäkringarna.Hon har jobbat med socialförsäkringar hela sitt liv och är en erfaren och kunnig person ch vet vad hon talar om.

Mera försäkring och mera arbete.

Den innehåller många förslag till det regeringen nu har genomfört. Man kan tänka sig att socialdemokraterna hade genomfört de förslagen också om de vunnit valet, eller hur? Så tro dem inte fullt ut när de klandrar den sittande regeringen. De borde ställa sig i skamvrån tycker Kent Persson.

Ugglorna är inte alltid vad de ser ut att vara. Man ska ha det i åtanke och inte låta sig luras. Thomas Böhlmark rapporterar om ett fultrick som (S) gjort mot SVT.  Under utfrågningen av Reinfeldt fångades en fråga upp kring sjukförsäkringen och på frågan om mannen var knuten till något parti svarade han nekande. Trots detta så kommer han att delta i en presskonferens med Mona Sahlin och Ylva Johansson.
Konstruerat är väl förnamnet. Han kanske inte var anknuten från början eller så haffade de honom bra kvickt.

Skamligt är ordet. Dessutom är twitter fantastiskt snabbt på att fånga upp allt.

SVT   SVT2

Uppdatering: SvD - bloggpost om sjukförsäkringens koppling till socialdemokraterna hos Slowfox, informativ läsning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Burke sa...

En synpunkt på SVT-utfrågningen, från en alliansröstare. Känner för att skriva av mig lite ;-)

Reinfeldts kritik av SD är av typen, rösta inte på dem – de är farliga och otäcka /ni kommer att ångra er, osv. Men så undviker han konstant att sakligt debattera SD:s politik/ & om integrationsfiaskot.. Reinfeldt ser integrationsfiaskot, men vill därom ej tala… Märkligt att han ej fått mer kritik för detta inom de egna leden än vad han har fått.

SD:s politik är, vad jag förstår, i mycket den politik som i OLIKA MÅN är realiserad i de Nordiska grannländerna (med Norge på väg…). Farligt?? Nej, knappast. Önskas saklighet på området – ja!

Vad kan då Reinfeldts motiv här vara, ett starkt motiv är nog ‘Turkiet in i EU-motivet’. Tråkigt nog, enligt min mening.

Reinfeldt förlorar endast röstar på nuvarande taktik, OSAKLIGHET på ett område som engagerar och intresserar många är inte taktiskt.Internetvärlden omöjliggör Fredriks approach härvid. Folk är inte dumma.

Björn sa...

Denna förbannade stupstocksregel i sjukförsäkringen

Från den lilla människa (Aftonbladet)

Min barndomsväns mamma tog livet av sig häromåret. Hon mådde inte bra efter alla dessa tvister som hon hade med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att göra. Hon hoppade ner framför ett tåg. Tårarna strilar nedför kinden när jag skriver detta. Nu kanske några kan förstå vad Alliansen har skapat?! Jag vill heller inte leva i detta Ta från de fattiga och ge till de rika. Jag önskar jag var Robin Hood, men det är jag inte.

En stackare som blev drabbad av stupstocksreglen i sjukförsäkringen

Rehabkedjan som ni har införde som i grunden innebär en begränsning av rätten till sjukpenning i 180 dagar
(Få undantag) har ingeting med återrehablitering utan syftar bara till att straffa ut människor, för att ni själv skall kunna sänka er skatt.

En som arbetat med detta i 20 år

Peter sa...

S-SVT-skandalen är nog synnerligen överdriven, det mesta talar för att överläkaren faktiskt är överläkare och den som fått det förolämpand beskedet att han borde söka jobb på Samhall.
Och dumma f ö, har vi råd att avstå från läkare för att de inte klarar jobba mer än 75 procent?
Jag är inte säker på att man i evighet ska ha full inkomstgaranti upp till 100 procent.
Men att han uppträder hos S är inget tecken på någon konspiration alls - bara att han är jävligt förbannad och kontaktat media och partier.

Björn sa...

Nej Peter allt är sant och denna regel heter rehabkedjan som innebär i klarspråk att om du har en restarbetsförmåga efter 180 dagar sjukskrivning så drar försäkringskassan in sjukpenningen, och då är det bara för dig att lämna anställningen och börja bli arbetssökande
en med 20 års erfarenhet inom området