måndag 6 september 2010

Jag deltar inte i några mosa Monakampanjer på Facebook...

Vid varje val så uppstår det nidbilder av aktiva politiker. Jag tycker rent ut sagt att det är töntigt och är inte med i någon vad jag känner till i alla fall. Man ska också veta att på Facebook kan vissa grupper byta skepnad och det finns anledning att tänka till i vilka man går med.

Jag gillar moderat politik men ser ingen som helst anledning att vara oförskämd mot den som tycker annorlunda. Det är politiken och inte de olika personerna som är intressanta. I och för sig kan man fundera lite över vad Ohly egentligen tänkte igår när  han tycker att kvinnor ska använda bröstpump så att papporna kan vara hemma med barnen och ge dem bröstmjölk. Kanske att hela hjärnan inte var påkopplad där?

Expressen

6 kommentarer:

Loyce sa...

Jag hörde aldrig Ohlys uttalande, men om man vill dela lika på föräldraledigheten, och mamman inte har möjligheten att åka hem och amma på lunchen, så kan det behövas en bröstpump ibland.

Anonym sa...

Bröstpump är kanon! Jag tycker Ohlys förslag var klockrent. Det var nog 2010 års mest konkreta valråd faktiskt, medan resten av politikerpacket står och öser dynga så visar Ohly på människoglädje och ideologi. Att GNÄLLA om bröstpumpar visar nog att inte hela hjärnan är påkopplad heller, Mary.

Mary X Jensen sa...

Anonym - har du använt bröstpump?

Livet med barn är inte så tekniskt och ont som satan gör det också. Inte för män kanske och inte för alla kvinnor heller. Men det är verligen ingen patentlösning. ag gnäller inte utan medande snarast att han nog tänkte lite kort där.

Ohly verkar vara en smart typ, men hans och mina idéer om samhället liknar inte varandras.

Anonym sa...

. På fullt allvar känns det som Ohlys tyngsta motståndare är en samling moderatröstande analfabeter fyllda av misstro mot andra människor. Delningen av föräldraförsäkringen handlar faan inte om bröstpumpar, utan om att driva jämställdhetspolitik. Om någon Arroganskramare skulle få för sig att läsa något annat än börsnoteringar, kan jag varmt rekommendera Richard Wilkinsson & Kate Picket's forskarrapport ”Jämlikhetsanden” som ger tunga belägg för att ju mer jämlikt ett samhälle är, desto bättre mår dess innevånare . Basic vänsterpolitik m a o. Citerar slutklämmen av förordet: "Budskapet är att stora sociala förändringar går att åstadkomma -för alla grupper i hela samhällen -om politiken inriktas på det mest väsentliga: att minska ojämlikheten."

Mary X Jensen sa...

Det är just av den anledningen Ohly inte borde använt bröstpump som exempel. Det är inte genom den som man minskar ojämlikheten.

Snarare genom att tvnga igenom lika lön för lika arbete. Där har du den riktiga ojämlikheten i samhället.

Familjer i allmänhet ordnar sina liv som de vill ha dem och det tycker jag är OK.

Johan Y sa...

@Anonym Forskare brukar till skillnad mot anonyma människor på internet vara seriösa, vilket bland annat betyder att man håller sig till vad man kan bevisa.

Har Wilkinsson och Picket bevisat att män och kvinnor som tvingas agera likadant mår lika bra som män och kvinnor som själva väljer hur de ska agera. Det är nämligen det du påstår.

Det finns forskning som visar att jämställda relationer där man delar på bördorna är lyckligare än de där man inte gör det. Det innebär inte att forskarna påstår att alla skulle bli lyckligare av att ha en socialassistent som fördelade alla sysslor åt dem så att det skulle bli lika. Förstår du alls skillnaden?