lördag 11 september 2010

Kanske inte ska ta till överord när det gäller demensvården här...

Socialdemokraterna kämpar på och det gör vi alla. Senast skriver Ylva Johansson om den katastrofala demensvården och sätter den i relation till regeringens skattesänkningar. Nåväl som tillräckligt vuxen för att ha följt ett antal gamlingars väg genom demensvården kan jag med bestämdhet säga att det var inte bättre före regeringsskiftet 2006. Då fanns det massor med skattemedel att använda för de gamla. Gjordes det? Nej...

Skattesänkningar ska inte sättas upp mot andra grupper. Skattesänkningar gynnar alla. Kanske lite mer till den som tjänar mer, men är det så orimligt?

När det gäller de gamla så handlar det om attityder... Attityder. Vi måste bryta ner generationsgränserna så att det blir naturligt att barn, unga och gamla träffar varandra i större utsträckning. Det har ingenting med skattesänkningar att göra. Det sitter i våra huvuden som vi borde använda lite mer kan jag tycka och inte bara köra på i gamla spår.

(SvD)

1 kommentar:

Anonym sa...

Demensboendet som skildras i Uppdrag Granskning är beläget i Piteå, styrt av socialdemokrater sedan 80 år tillbaka. Ska inte uttrycka vad jag tycker om Ylva Johansson, men visst är det ett enormt hyckleri att plocka politiska poäng på något man själv aldrig lyfte ett finger åt som ansvarig minister.

/neuut