tisdag 28 september 2010

Politikerjobben är lätt förgängliga...

Läser Carl Bildts svar till Politikerkollen  " – Jag är utrikesminister till på tisdag i alla fall. Det är alltid något .." och det slår mig hur lätt förgängliga politikerjobben är. Även ministerjobben. Fyra år lång är varje period, sen är det val och allt kan hända.

Det är tufft och man bör nog vara luttrad för att fixa det hela.

5 kommentarer:

Niclas sa...

Å andra sidan ... det gäller väl de flesta jobb nu för tiden? Sällan folk sitter tills att någon mutar dem till avsked med ett ur av god kvalitet. För att inte tala om projektanställningar, vikariat, journalister med LAS i nacken, praktikplatser, arbetstoppar och så vidare. Herr Bildts förutsättningar att få nytt jobb efter de fyra åren lär ju inte vara de sämsta. Tufft? Nja.

Patrik Mörée sa...

Vad det hänger på, Niclas, är att man lägger ner väldigt mycket av sig själv i ett politiskt engagemang. Att bli förtroendevald kan lätt bli en del av definitionen av det egna livet och samtidigt ska man vara beredd på att efter ett val så kan det vara att bara städa ur kontoret och gå hem. Och nu talade, försåvitt jag förstod, inte Mary specifikt om Bildt. Det är skillnad på samtalsstartare och huvudtes.

Kraxpelax sa...

Demokratin är hotad. Då kan jag omöjligt tiga. Det är en medborgerlig PLIKT nu för alla oss som GILLAR OLIKA att slå till mot den falska vänsterns diktatursträvanden.

Denna sida upp!

Anonym sa...

tur är väl det

att det är val med jämna mellanrum menar jag

annars kanske vi hade blivit fast med Bildt, Borg och Reinfeldt för evigt

oh, hemska tanke...

Niclas sa...

Patrik, man lägger ner väldigt mycket av sig själv i de flesta arbeten. Eftersom man ska lägga en väsentlig del av sina vakna tid där blir arbetet och yrkesidentiteten en stor del av det där livspusslet som Fredrik gärna pratade om runt förra valet. Oavsett om man är folkvald stadsminister, utrikesminister, styrelseledamot i oljebolag, tjänsteman på Försäkringskassan, telemarketingsäljare eller lokalvårdare på McDonalds. Eller för den del uppsagd arbetare på Volvo, 55+. Bestämmer sig ledningen för att lägga ner produktionen, då är det bara att packa ihop sitt skåp och gå hem. Jag menar bara att det inte är så himla speciellt för politiker. De har i alla fall fyra år om de inte gör bort sig fullständigt eller har en hel skvadron dansande skelett i garderoben.