torsdag 14 oktober 2010

Anton kommer in i Riksdagen...

När nu Anna Könlig Jerlemyr får en position i Stockholms Stad och därmed hoppar av riksdagen så blir hennes plats ledig för att tas vid av Anton Abele. Det är kul för Anton och kommer säkert att vara en lärorik period för honom framöver. Anton är en trevlig kille.

Det som gör mig förtvivlad är dock den mobbning han varit utsatt för av många vuxna personer. Allt som gjorts är inte höjdare. Men säg vem som presterar det. Man blir aldrig älskad av alla.

Det klagas på att han är ung men krävs att han ska bete sig som en vuxen - det går inte ihop. I och med att vi talar om att föryngra så kommer många unga personer att hamna som en slags gisslan i riksdagen och det är baksidan med det hela. Visst är det bra med unga personer i våra beslutande församlingar och vi måste också acceptera dem för vad de är - unga. De ska ha stöd och inte motarbetas. Alla har vi gjort våra fadäser och lärt av dem. Att sitta i Riksdagen innebär att man ingår i en grupp och utrymmet för den egna personen är inte alltför stort, till att börja med i alla fall. Så det här kommer att bli en bra och lärorik period för Anton och alla andra nya yngre personer som blivit invalda. Ge dem chansen och mal inte ner dem innan de ens har börjat. Det är inte juste.

Jag kommer absolut att ge Anton mitt stöd och hoppas att de mobbningstendenser som visats mot honom kommer att försvinna. Du får ringa om det är något Anton, du har mitt nummer ;-).


Alliansfritt Sverige - alltid elaka. (ni har slängt om länkarna) - Kjellberg

DN  Aftonbladet SvD


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Jag tog bort en mobbningskommentar här. Inte utrymme för dem här.

Fredric Kjellberg sa...

Jag vet inte om du kategoriserar in mig som mobbare i det här fallet. För mig handlar det om att det han har visat upp på sin sida, på Youtube och i några debattartiklar visar att han tyvärr inte är i närheten av vad jag anser ska kunna krävas av en riksdagsledamot.

Churchill sa...

Sluta "mobbas"! Alla ska vara med och leka.

Hans Engnell sa...

Se mig inte som någon av "mobbarna" nu, men sedan när räckte det med att vara en "trevlig kille" för att vara en bra riksdagsledamot? Arbetet som riksdagsledamot ska inte vara någon skola, det är ett viktigt förtroendeuppdrag. Anton Abele sitter nu i Sveriges lagstiftande församling, lyfter en lön som är det dubbla mot vad många människor med mångåriga utbildningar och lång arbetslivserfarenhet har varje månad och har chans att påverka politiskt i Sverige. Då krävs faktiskt lite mer än att bara vara en trevlig kille.

Mary X Jensen sa...

Nej jag betraktar inte någon av er som mobbare. Jag tycker inte att det är Antons fel bara.

Pierre Å sa...

Men snälla rara du; att förlåta en yngling som tar tvivelaktiga beslut om folks liv med motiveringen att det "är en bra och lärorik period" för ynglingen är totalt huvudlöst. Riksdagen är varken en skola, en merit för kommande arbetsliv eller dylikt.

Till Hans: Antons kommande lön, som du liksom många andra t.ex. på DN lyfter fram, väger lätt mot den skada han kan göra med sin nya position. Fokus bör varken ligga på lönen eller andra jantelagsämnen.

Mary X Jensen sa...

Pierre Å - Man är inte ensam i riksdagen och kan agera hur som helst. Det är lärorikt för alla. Man tvingar sig inte in i riksdagen man blir invald. Det kallas också demokrati. Ingen ska vara villebråd för allsköns antagonister för den saken.

Fredric Kjellberg sa...

Mary: Du betraktar inte mig som mobbare, vilket jag är glad över, men vad menar du då med vad du skriver om "den mobbing" och de "mobbingtendenser" som han enligt dig blir utsatt för?

Anonym sa...

Nu undrar jag hur många av de som påstår sig inte mobba, men som gör det, som i själva verket är avundsjuka.

Killen, jag känner honom alltså inte, har råg i ryggen och torde vara oförstörd av alla ryggdunknings förhandlingar.

Så Anton Abele, när du nu kommer in i Riksdagen så kom ihåg att Du duger som Du är. Du har redan visat mer kurage och företagsamhet genom din kamp mot gatuvåldet än vad många flera gånger äldre lyckats med i hela sina liv.
Du påminner mig om en klasskamrat i min ungdom som när vi hade skolstrejk lyckades få klassen att läsa, fick fram arbetsuppgifter och ordnade studiebesök, engelska, franska, religion, historia och matematik i större utsträckning än vad vi skulle lyckats med under lärarledda lektioner av bra lärare.
En ledare behöver inte vara bäst eller mest erfaren. Det han/hon behöver är att vara ödmjuk och välja rätta personer att samarbeta med samt lita på att de man samarbetar med kan sin sak.

Killen som gick i min klass? Han blev Postmästare som efter 50 sadlade om till Orgelbyggare.

Mary X Jensen sa...

Fredric - det är kommentarer kring hans utseende, hans youtubefilmer och annat som jag tänker på. Det poppar upp överallt.

Nils Dacke sa...

Representativ demokrati som är det system vi har valt, bygger på att de vi väljer kan fatta klokare beslut än vi själva. Med detta sagt är det ett hån för oss vanliga knegare att moderaterna sätter in Abele så högt på listan att han kommer in.

Dags att reformera systemet så att vi folket för mer makt vilket vi borde ha haft från början.

Sofia sa...

Mary, du skriver: "det är kommentarer kring hans utseende, hans youtubefilmer och annat som jag tänker på".

Det är väl en väldig skillnad att kommentera hans utseende och att kommentera hans YouTube-filmer?

Mary X Jensen sa...

Sofia - det är sant. Men det jag protesterar emot är inte kritik av youtubefilmernas innehåll i sak utan de som riktar sig mot hans person.

Alt sa...

Jag är en av de som blivit utpekad som mobbare för att jag drivit med Abele. För ett par år sen kunde jag förstått det, när han bara var en kille som blivit känd för sitt engagemang mot ungdomsvåldet (hur naivt och menlöst det än var). Men idag sitter han i riksdagen, och är alltså en av de politiker som styr sverige. Då är det fritt fram för satir av alla dess slag.

Direkta och ogrundade personangrepp är förstås en annan sak, men att driva med politiker tycker jag bara är bra. Klarar han inte av det är det bara ännu en anledning till varför han inte ska sitta i riksdagen.

Sen ligger förstås skulden hos moderaterna som satte honom på valbar plats. Killen har gjort sig känd på att han tycker att "det är dumt att vara dum". Det kan knappast räcka för ett förtroendeuppdrag.