torsdag 28 oktober 2010

Dags att ta itu med rutinerna på både FK och AF...

Den som av olika anledningar söker stöd hos FK och AF hamnar i orimliga situationer. Rutinerna fungerar helt enkelt inte. Det tar för lång tid mellan kontakterna om man överhuvudtaget får någon. Det är inte acceptabelt att det ska ta flera veckor att få kontakt med den hjälpande handen man så väl behöver. Ibland tar det flera månader. För det är så det är, inte acceptabelt, den som hamnat i situation behöver hjälp och det omgående.

Hur kan det komma sig att det ska behöva ta sån tid innan det överhuvudtaget händer något? Kan inte varje person ses som ett projekt som ska bli klart innan man påbörjar nästa?

Ska det vara så här? Läs bloggen sjukersatt och tänk efter. Skulle inte detta gå att få lite fart på? Människor måste bemötas med respekt. Det finns säkert en och annan som beter sig och inte ska det, men de allra flesta besöker institutionerna Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen för att de behöver hjälp och det är väl det som gäller i arbetslinjens tecken också. Eller har jag uppfattat saken fel? Det finns många duktiga personer på både FK och AF som torde klara av att fixa till lite fungeradne rutiner med människan i centrum istället för blanketten rätt ifylld. Sätt fart, man får spader.


Läs:

Sjukersatt

Just när det gäller personen Sjukersatt så känner jag dessvärre till fler som råkat så illa ut på just samma ställe. Inte bra.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Maria sa...

Tack för att du skriver om detta, Mary!

Mary X Jensen sa...

Det är viktigt Maria. Hoppas att någon som det berör läser också.

Mary X Jensen sa...

Det är viktigt Maria. Hoppas att någon som det berör läser också.

Hemlige sa...

När regeringen kraftigt skär ner på myndigheterna budgetar och samtidigt ger dem extra arbete så ger det resultat, det som borde förvåna är att det finns personer som är så naiva att de inte förstår det.

Mary X Jensen sa...

Hemlige - kan du belägga det du påstår. I siffror. Rutiner handlar om annat.

Grottolle sa...

FK är regeringens förlängda arm. och dom följer bara dom direktiv dom får av regeringen. Och om inte FK följer dom direktiven så är det regeringens skyldighet att ingripa..

Mary X Jensen sa...

Det är inte regeringen som fixar rutinerna som vi pratar om här. Att det tar flera månader emellan kontakterna.

Grottolle sa...

Nej men regeringen utser dom som ska sköta att rutinerna fixas..

Anonym sa...

Kan inte regerings jurister och Försäkringskassans jurister snacka med varandra? Kanske kan vi få en sjukförsäkringen där sjuka inte hamnar mellan stolarna. Där politiker ta ansvar för sina beslut!
Sluta utförsäkra sjuka och skadad tills reformen reformeras.