söndag 3 oktober 2010

En annorlunda riksdag...

Sverigedemokraterna med 20 platser i riksdagen känns lite overkligt. Att de är vågmästare likaså. Det kommer att bli mycket politisk taktik framöver. Inget vidare.

Men vem vet de kanske får vidgade vyer i riksdagen så att de börjar öppna sina ögon lite för att vi lever i en global värld numera och att Sverige inte kan vara en "gated community" om vi överhuvudtaget ska ha någon chans att överleva och ha en någorlunda vettig standard även i fortsättningen. De ska också assimileras in i riksdagsarbetet med allt vad det innebär och har väl alla chanser att bli nermalda i administrationen som pågår där.

Jag lever på hoppet - alltid. Det må vara naivt, men ändå.

SvD

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Det räcker inte att uttrycka välvilja i svepande ordalag. Som nyblivne riskdagsledamoten Abdirisak Waberi (M) från Göteborg.

Han är mest känd som rektor för den muslimska friskolan Römossen, och för att ha gjort ultrakonservativa uttalanden i en gammal intervju med RFSU:s tidning Ottar. Den innehöll en rad milt sagt mossiga citat, som att ogifa kvinnor och män inte ska träffas ensamma, och att han är emot musik som man dansar till."

"I stället för att ta chansen att be om ursäkt för gamla grodor och dementera missuppfattningar, avfärdade Waberi moralfrågor som något imamer och inte politiker ska syssla med."

"Att Waberi tvärvägrade att ens ge sig in i en diskussion om kvinnor och män är i princip lika med tjänstefel."

"Håller Waberi en sådan, låg profil så kommer han bara att uppgfattas som det nysvenska alibit med smutsig byk"


Källa, ledare i Göteborgstidningen lördag 2 oktober 2010:
http://gt.expressen.se/ledare/lande

Gaijin sa...

Jag ser att du är lite ironisk i ditt inlägg, samtidigt som jag konstaterar att du nog inte är en del av "gillar olika" kampanjen. Olika åsikter verkar det som att du inte gillar och du har svalt medias bild av SD snarare än att ta reda på vad de själv säger.

Jag accepterar SD:s åsikter lika mycket som jag accepterar Abdirisak Waberis extrema åsikter (som han har gett uttryck för tidigare i egenskap av andra roller). Om bägge parter ej får tillfälle att förverkliga sina visioner så är det lika bra för mig. Röstade ej på SD och ser inte invandring som det största problemet.

Dock är det en stor skillnad mellan SD:s lite bondaktiga nationalromantik och det som bokstavstrogen muslimer förespråkar. För de senare är Islam den enda lagen och den perfekta demokratin, eftersom det är guds ord. För en bokstavstrogen muslim är otrogna (ej troende) ej förtjänsta av att behandlas med respekt och ärlighet. Ser det därför som troligt att Waberi utan problem med läpparna kan bekänna sig till svensk jämlikhet och svenska lagar samtidigt som han tror på och arbetar för något som är dess raka motsats.

Jag är inte kommunist, men en sak som Marx sa var väldigt bra: religion är ett opium för folket.
De som ej avgiftats från detta har svårighet att acceptera det sekulära samhälle som Sverige blivit.

Mary X Jensen sa...

Första anonym - ditt inlägg togs bort. Om du läser mina kommentarsregler förstår du varför.

Hej - jag gillar inte hets mot folkgrupp, rasistiska uttalanden eller andra dumheter - de kommer aldrig med som kommentarer... För övrigt är det högt i tak, man behöver inte tycka likadant, det blir för trist.

Andra anonym man kan inte gilla allt.

Mary X Jensen sa...

Gajjin - nej jag är inte ironisk alls. Jag är krass. Jag ser framför mig ett samhälle utan gränser där vi hjälper varandra på olika sätt för att världen ska utvecklas. Där tycker jag faktiskt inte att SD når fram, inte alls.

Religion har jag distans till och tycker att man ska hålla ögonen på. Både främlingsavstånd och religion är svåra saker.

Martin sa...

Att alla svenska politiker har ägnat 40 år åt att sälja ut sitt eget land och sitt eget folk av inget bättre skäl än flathet och er egen fåfänga, är vad som är overkligt. Surrealistiskt skulle man kunna säga. Att ha en chef för svenska hembygdsförbundet på fullt allvar argumentera att svensk kultur inte finns, det är overkligt det. Att vi kommer ha en muslimsk majoritet i sverige inom 50 år, det är overkligt. Ni i sjuklövern är verkligen inte kloka.

Mary X Jensen sa...

Fundamentalister är obehagligta oavsett vilken sort de är.

Vanliga människor ska inte behöva lida för det. IMHO.