tisdag 5 oktober 2010

Himmel vad nyfiken jag är - vem blir minister... (II)

Tack o tack Fredric Kjellberg som gav mig tillbaka den text jag av någon anledning lyckades radera... Tack igen du.Just det här att vänta är inget vinnande koncept här. Jobbigt, när man måste. Ministerposterna är riktigt spännande. Hur kommer regeringen att se ut. Att vara bloggare är skönt man kan tycka lite som man vill. Förvisso så meddelade jag häromdagen att jag inte skulle spekulera, men nu går det inte att hålla sig längre.


Kommer min favorit Henrik von Sydow att finnas med på ett hörn? Hoppas det. Kommer det att förändras så att moderaterna får ta hand om skolan igen. Om Björklund blir vice statsminister kan väl det räcka? Vore bra med moderater på skolsidan, det finns massor av kunskap här. Mikael Sandström kanske med hjälp av Mats Gerdau som brinner för dessa frågor vore en bra kombination på den tjänsten. Eller varför inte Sten Tolgfors och Beatrice Ask. Så kanske Wessberg kunde bli försvarsminister, han är erfaren och passar där på nåt sätt. Stora bestämda karlar i försvaret. Även om jag har en hangup på honom i FRA-frågan så verkar han vara en högst kompetent person, och erfaren. Det behövs på det departementet,

Att socialministern kommer att bli en annan verkar uppenbart. Husmark Pehrson har haft ett tufft jobb och det har inte varit enkelt att trumma igenom sjukförsäkringsreformen precis. Det hon har sagt har varit vettigt men det har inte nått fram, tyvärr. Motståndet har varit stenhårt. Ingen avundas henne jobbet. Kommer en man att fixa det bättre? Kanske, men inte självklart. Fast Ulf Kristersson är en bra person han också.

IT-integritetsminister bör vi ha, en som har koll på flera aspekter av det hela teknik, betendevetenskap och juridik. Nicklas Lundblad är given här. Fast han kanske har det bra på Google? Jag jobbar gärna med dig Nicklas om det skulle bli aktuellt. Ett dreamteam. (jag är seriös och lite humoristisk samtidigt).

Jag vet statsministern, det är ditt jobb och det är du som bestämmer. Men lite kan man väl få tycka i alla fall? Och när alla andra ändå håller på så. Dessutom är jag ganska bra på organisationsutveckling och se var folk hör hemma för att göra bäst ifrån sig. Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren exempelvis. Kan han kan jag. Eller hur?

Hur som helst - alla önskas lycka till...

(SvD)   Aftonbladet   (DN)  SVT

5 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

DET ÄR VÄL INTE FEL ATT BJÖRKLUND ÄR SKOLMINISTER OCH VICE STATSMINISTER. INGEN HYBRIS BITTE!

Nattljus sa...

Ulf Kristersson?
Få se om hans tidigare lilla händelse med en viss Ersta-bostad kommer ligga honom till last

Mary X Jensen sa...

Leif ingen hyrbris alls. Men jag vill se mer visioner kring utbildningen och skolan. Att lära för det samhälle vi vill ha inte för det vi haft. Jag tycker att det saknas bara.

Monika Ringborg sa...

Ja, vi var verkligen på väg framåt inom utbildningen bort ifrån det som begränsar, hämmar och kontrollerar lärandet.

Vem inom moderaterna skulle passa som utbildningsminister?

Monika Ringborg sa...

Nu såg jag att du nämnt två stycken - har de pedagogisk utbildning. För det är vad jag efterlyser hos en utbildningsminister.