onsdag 6 oktober 2010

Vi har särbeskattning varför inte syskonskillnad...

Det är helt galet att Karin Hübinette inte ska få jobba kvar på sitt jobb bara för att syrran blivit minister.
Protest. De är systrar inte gifta med varandra. Inte ens då är man sambeskattad numera. Varför syskon ska straffas för vad den andre får för jobb är en skandal i sig.

Nej rädda Karins jobb - hon är bra. Syrran kan ju någon annan intervjua. Den som inte har några syskon vet inte hur krass man kan vara mot varandra.

SvD

AB

Aftonbladet

Dopping (SvT) Bjereld

6 kommentarer:

Medborgare X sa...

Mary!

Det är faktiskt ett friskhetstecken att Karin Hübinette får gå. Makteliten och mediaeliten är allt för tätt sammanflätad redan som det är. Det är ju rena inaveln i den svenska politiska adeln. Makten är inte representativ för folket, utan lever ett liv långt från vanligt folk. Ett lyxliv betalat av skattebetalarna.

När det plötsligt kommer in 20 stycken som inte tillhör den etablerade eliten så börjar en mobbingkampanj som aldrig tidigare skådats i detta land. Men det kommer antagligen bara leda till att de tar ännu fler mandat nästa val. Varför rösta på kandidater som uppenbarligen hatar vanligt folk?

Patrik Mörée sa...

Du gör ett vanligt misstag, Medborgare X. Du går ett par steg för långt och tappar all sundhet i ditt resonemang, även om jag i begränsad mån erkänner att du har korrekta premisser. Påtagligt begränsad, konstaterar jag vid en andra blick.
Upprördheten kring SD har, åtminstone på Allianssidan, ytterst lite om något med maktstrukturer att göra. Det är en fråga om vad som är politiskt korrekt, och SD pratar väldigt mycket om sånt som inte är PK. När väl de etablerade börjar inse hur tramsigt det är kommer SD förlora mycket rent strategiskt.
Och att upphöja jönsarna i SD till någon sorts frihetskämpar. Jösses. Det enda som möjligen skulle kunna klassas som töntigare i sammanhanget är det faktum att någon inbillar sig att det behövs frihetskämpar i Sverige 2010. Håll lite perspektiv, snälla nån.

Det låter onekligen ganska mysko, Mary. Frågan är om problemet skulle uppstå på Svd eller DN...

Claes Leo sa...

Skilj på päron o äpplen, särbeskattningen faller under skattelagstiftningen och beslutas av riksdagen.
Vad Karin Hübinette ska göra på sin arbetsplats faller inom arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet. Om arbetsgivaren anser att det är olämpligt att hon arbetar med politisk bevakning så gäller det.
Tilläggas kan att om de förändringar som delar av Alliansen vill genomföra i arbetsrätten hade införts så hade arbetsgivaren kunnat säga upp henne.
Nu behåller hon sin anställning men får arbeta med annat.
Troligen skulle både SvD och DN agera på tämligen likartat sätt utifrån sina förutsättningar.
Det handlar om trovärdighet och att "Caesars hustru får inte ens misstänkas".

Mary X Jensen sa...

Claes Leo - som du kanske förstår om du tänker efter så var det en liten ordlek. Om att få stå självständig till annan person.

Leif Ekstedt sa...

Det är naturligtvis ett bra beslut för SVT:s del att ge "systern" andra uppgifter. Hon har i sin roll som debattledare en risk att hamna på tunn is. Det är enbart att bita ihop och göra ett lika bra jobb med nya spännande uppgifter.

Maria sa...

Natanael Derwinger, fd. medlem i västerpartist och ex. pojkvän till Maria Wetterstrand, var programledare för en utfrågning av alla partiledarna.
Jag misstänker att det kanske är svårare för SVT (med tanke på dess långa tjänst i Partiet) att hantera någon som misstänks ha liberala sympatier än någon som bevisligen har kommunistiska?