onsdag 23 mars 2011

Bara jag har en jäddrans massa idéer och vi är många...

Det här kan bli spännande framöver. Håkan Juholt startar upp rejält och enligt Aftonbladet så anser han att regeringen är tömd på idéer. Kaxigt värre faktiskt, i synnerhet som regeringen har en stabil bas till skillnad från vad socialdemokraterna hittills har lyckats åstadkomma efter valet. Dessutom så har moderaterna dragit igång en storkampaj på nätet för att samla in bra idéer från hela svenska folket. Här körs inte med hemlig agenda. Gå in här och kolla vet jag, det är bara att fylla på, man behöver inte vara moderat. Själv har jag jättemånga funderingar om förbättring och jag tror knappast att Fredrik Reinfeldt ensam behöver hitta på allting, vi är som sagt rätt många moderater och sympatisörer. Socialdemokraterna får däremot vänta innan de kan påverka sitt partis politik. Det blir ingen extrakongress för den saken. Först en partiledare på plats och sen blir det politik.

Hur som helst Juholt tar sats och jämför Fredrik Reinfeldt med ett blåbär, i en artikel som handlar om hans syn på glass. Intressanta mediavinklingar redan. Svenska Dagbladet levererar i och för sig en intressant artikel där Juholt beskrivs som en riktig maktspelare. Den artikeln är intressant inte bara för att den handlar om Juholt utan för att den så småningom ska publiceras i tidningen Vi som man lämpligt kan prenumerera på. Jag skrev om det fenomenet tidigare idag. Det är spännande i sig hur nya medier fungerar.

Jag tänker mig nu hur det kan låta när Fredrik Reinfeldt med sin mer eftertänksamma intellektuella utstrålning ska besvara Juholts lite mer rakt-på-sakstil. Men Reinfeldt kan han också det har jag hört. Det kommer nog inte att bli en tråkig stund i politiken framöver. Jag ser lite fram emot det faktiskt. Lite full rulle i politiken, kan nog vara dags för det.

Alla politiskt intresserade går nu och väntar på talet som Juholt ska hålla. Jag med...

Bloggar: Thomas Böhlmark  Anybody`s Mattias L Tokmoderaten Johan W  Peter H Peter A  Peter J Alexandra

Expressen  DN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Reinfeldt vinner debatterna med sitt ess i rockärmen:
"Alla tjänar på att debatten lägger sig".