måndag 14 mars 2011

Uppdaterat CV

Man slutar aldrig att lära sig nytt. Mitt lärande pågår ständigt. Det senaste är att jag efter idag har klarat av Styrelseakademins kurs för styrelseledamöter i kommunalt ägda bolag. Mycket bra. Efter detta blir det certifiering. Kursledare är Christer Ridström och han inspirerar med sitt kunnande.  Inte en långsam stund på den kursen. Alla som ska sitta i styrelser borde gå.

För kul skull så lade jag också in i mitt CV ett gulligt omdöme om min ledarstil som jag fick av mina medarbetare för några år sedan. Bra att få veta vad de man arbetar med tycker. Jag blev glad när jag fick det.

Under sin tid som Rektor för Posthögskolan vill vi ge Mary följande vitsord:


Mary är en chef som bryr sig, har klara och tydliga mål. Ser till att alla är delaktiga och tar gemensamt ansvar. Hon är engagerad och det smittar av sig. Hon har också mycket humor och är utomordentligt kreativ.

Mary har oerhört bra ledaregenskaper. Hon är inte rädd för att delegera utan litar på att var och en i en grupp sköter sina egna projekt utan att hon behöver detaljgranska allt hela tiden. Det betyder att människor i hennes omgivning kan växa med sin uppgift och känna sig självgående och stärkta.

Mary är också duktig på att kommunicera, föra ut budskap och skapa relationer. Hon kan också jobba med detaljer utan att tappa helhetsperspektivet. Bra chefer bryr sig om och skapar relationer till medarbetarna. Trivs man på jobbet, blir sedd och hörd och känner att man behövs, mår man bättre både psykiskt och fysiskt.

Mary är prestigelös och medger att hon som chef inte kan allt och menar att hennes eget sätt att se på en fråga inte måste vara avgörande, även om hon är bra på att argumentera för sin sak.

Hon har en rak framtoning och gillar att höra andras åsikter och man behöver inte vara rädd för att komma med kritik.

Mary skapar ett harmoniskt och effektivt arbetslag och känns mer som en arbetskamrat än som en chef.

Eva Z och Ann-Katrin DiM


Hela mitt CV finns här


Uppdatering: Vad lustigt att jag lade upp detta just i morse. Hade då ingen aning om att både Anybody´s Place och Roland Poirier Martinsson skulle skriva just om politiker, meriter och eventuell akademisk utbildning. Jag tror att det kan vara bra att ha en sådan när man ska vara i kretsarna kring akademiker som tjänstemän oftast är. I synnerhet om man kritiskt ska kunna granska deras arbeten. Nu är jag iofs en stor anhängare av kunskaper tillförskaffade på annat sätt, utanför den formella gången. Det finns oerhört mycket kunnande hos människor och det vore förmätet att se på universitetspoäng som någon garanti för någonting egentligen. Men man får ett förhållningsätt som kan vara praktiskt i många politiska sammanhang.

Men man kan inte komma ifrån att just offentlighetssverige består av väldigt många akademiker. Så inte sitter det i vägen.

Vad gäller akademiker i ungdomsförbunden så tror jag att det ändrats från förr. I alla fall i moderaterna finner man många akademiskt välutbildade personer. Många med både en och två examina.

2 kommentarer:

anybody sa...

Ibland blir man överraskad??

Jag avslutar precis ett inlägg om bristen på CV bland politiker .. tittar i högerspalten och hittar .. hoppsan?? .. ditt CV?

Visst är det lite märkligt?

Kraxpelax sa...

Tankesmedjan Dumbo