lördag 30 april 2011

Grunden är en sak och förvaltningen en annan...

Nu ska tydligen Anders Borgs insatser som finansminister förringas och ljuset ska hamna på Göran Persson. Det är möjligt att Persson lade en bra grund. Men hur hade det blivit om Anders Borg sedan givit efter för alla krav som socialdemokraterna haft hade det nog sett annorlunda ut. Minns ni bilföretagen SAAB och Volvo som Mona Sahlin ville satsa på? Minns ni alla andra kostnadsdrivande förslag som socialdemokraterna haft. Eller Juholts nya löften.

Så jag tror nog att Anders Borg har förvaltat pundet väl och dessutom hårdnackat försvarat det och fört en ansvarsfull ekonomisk politik. Under de senaste åren är det Anders Borg som varit finansminister och han har fått mycket beröm för sina insatser världen över. Så äras den som äras bör.

Aftonbladet

2 kommentarer:

LeoB sa...

Förvaltat pundet väl?

Nej, verkligen inte. Ett av skälen till att Persson gjorde som han gjorde och säkrade ekonomin var att försöka säkra vårt välfärdssamhälle.

Borg tar i stället pengarna och ger till de rika. Och låtsas som om han skapat dem.

Hemlige sa...

Nej bilföretagen SAAB och Volvo är det nog inte många som minns. Maude sålde det ena till Kina och det andra till Ryssland. Ny ryktas det att Sagerska Palatset ochså skall säljas ut, och snart säljs även riksdagshuset ut.