söndag 1 maj 2011

Pilutta sossarna - Reinfeldt är en kul kille...

Det är med indignation som Alliansfritt Sverige skriver om att en ledare i DN framställer Fredrik Reinfeldt som en humoristisk kille. Det är han också. Tyvärr så har inte (s) patent på den saken som man kanske gärna vill. Att vara rolig alltså. Fredrik Reinfeldt är en korrekt person som håller igen och uppför sig väl i sammanhang där etiketten påkallar. Det gör den ofta när han framträder i statsministerrollen. Vi ska vara glada för det. Ingen vill väl ha någon Åsa-Nisse som statsminister trots allt? Det är kanske kul på film men inte i alla sammanhang.

Jag har skrivit det förr och är ganska säker på att Juholt med sin bondhumor kommer att locka fram Fredrik Reinfeldts skojigare sidor. Politiken kan rent av bli mycket roligare framöver och det kan alla behöva. Det tycker jag att Juholt ska ha kred för, sin humor.

Att påstå att Reinfeldt är trist är dock fel. Jag bara undrar hur mycket humor framkallade Göran Persson och Mona Sahlin. Man har kul i vissa sällskap i andra inte. 
Ni kommer att bli överraskade. Tro mig.

Har ej orkat följa Juholts politiska tal idag men det gjordes bra på Anybody´s Place.

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Nope. Han är skittrist och lika självständig som en siamesisk tvilling. Där den andra heter Filippa eller Per....

//JW

Sebastian S sa...

Fredrik, Anders och Peter - en borgerlig fars, en trekant av borgerlig humor som ingen annan förstår sig på. Förstår om man kliar sig i huvudet över Juholts folklighet. Men att säga att Reinfeldt är kul? Mary X får nog jobba mer på den bollen..

Mary X Jensen sa...

Ja klaga på ni - ni har inget hört ännu grabbar.. ;-)

Peter Högberg sa...

I så fall har jag aldrig begripit mig på Täby-humor...

Anonym sa...

Fredrik rolig!?!?
Tror det när jag ser det.

Mårten Karlsson