söndag 3 april 2011

Tokmoderaten går med i Netroots...

L Ö R D A G S T A N K A R
... på söndagen (nu börjar det bli som vanligt igen)

Kära nån - Tokmoderaten går med i Netroots! Han vill vara en progressiv bloggare och tycker att man kan få vara det där. Jaja det går kanske över. Jag är själv en produktiv, ibland aggressiv möjligen även naiv, kanske alternativ och spekulativ bloggare mellan varven. För att inte tala om hur kreativ jag kan vara. Det är bra det också minsann.


Det som slår mig idag är hur många vinklar det finns på allting. Som det här senaste att det på något sätt skulle vara regeringens fel att SD röstat med i många frågor. Regeringen kan väl knappast rå för den saken. Eller anses det att regeringen ska hitta på frågor som SD inte kan rösta med bara för att inte stötta dem? Skärpning? SD verkar förtvivlade själva och sätter nu något slags hopp till nye partiledaren Juholt. Han är tydligen inte lika fördömande som den tidigare. Jimmie Åkesson säger till Expressen/TT "- Han har inte varit lika kategoriskt fördömande till alla former av att göra gemensam sak med oss. Jag inbillar mig att han inte vill göra om det här misstaget att sätta sig i samma kategoriska fålla som Mona Sahlin."  Vi får se framöver hur det blir. Det verkar vara full rulle i det socialdemokratiska partiet om man får tro både media med Peter Wolodarski som funderar över om inte Juholts talskrivare borde jämföra sina skrivningar lite bättre. Nätrötterna med Peter L i spetsen skriver om nytändningen. Thomas Böhlmark funderar över om Juholt sneglar på Moderaterna. Vem vet?


Nåväl det är klart att socialdemokraterna måste formera om sig, det hör till när det blir ny ledare i en organisation. Det mest spännande som regeringen gjorde under veckan är att släppa loss informationen på bred front. Nu ska regeringens arbete och beslut ut till allmänheten och möjligheterna att få uttrycka synpunkter kommer också att finnas. Många uttrycker rädsla för att det nu kommer att bli moderaterna som styr informationen. Det tror jag inte är nån fara i och för sig, samtidigt så får man faktiskt inte glömma att regeringen leds av en statsminister som är moderat och det var så väljarna ville ha det. Demokrati ni vet. Jag skrev om detta häromdagen hur man nu gör offentlighetsprincipen mer aktiv. Det är alldeles utmärkt.


Bloggkompisarna skriver söndagskrönikor
Martin Moberg   - Söndagsbetraktelse om en vecka full av val....
Kent Persson - Söndagskrönika om visioner och drömmar
Peter Högberg - Val, en krönika om veckans om gått
Maria Hagbom - För den som ej är bildad
Birgitta Holm -  Är (S) politikens huliganer?DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Aftonbladet

Inga kommentarer: