måndag 25 april 2011

Varför ska man bry sig om Juholts semester...

Det är hel fantastiskt det här. Expressen skriver nåt sladder om Juholt på semester. Någon har ringt och talat om vad som hände där i baren, Hur han var klädd, att han inte ville ha gin i drajjan, att han sa något ofördelaktgt om en politiks kollega samt uttryckte sig lite förringande om Fredrik Reinfeldt.

Plötsligt så är alla där och analyserar vad som sagts och vad som gjorts och alla vet hur han är nu på grund av detta, Det är inte klokt egentligen hur snabba vi är att dra slutsatser om något som kanske hänt på avstånd och till och med berättas i tredje hand. Va? Är vi inte bättre än så? Tyvärr inte.

Jag tror inte att socialdemokraterna kommer att vinna valet med Juholt i toppen och det beror inte så mycket på hur han uppför sig på semestern. Det handlar mer om den politik som som inte verkar finnas hos (S), men man ska aldrig ropa hej i och för sig. Man vet aldrig. Däremot så verkar det som om Juholt är en rätt skojsam person med på-landet-värderingar, sånt som vi Stockholmare gör oss lustiga över. Det är dock bra att minnas att de också gör sig lustiga över våra Stockholmsfasoner. Udda kan nog vara jämnt vad gäller den saken.

Att Juholt i det här fallet som huvudperson blir genomlyst på detaljnivå i Expressen är en sak som kanske inte förvånar. Det är tabloidernas signum på nåt sätt. Men att vi andra väljer att göra det är än värre. Det känns lite ovärdigt på något sätt. Det är som att diskutera Fredrik Reinfeldts matvanor för att man sett honom en gång med en pizzakartong. Det behöver inte betyda att det är det enda som han äter, eller hur? Men nog skulle det kunna bli diskussioner om näringsvärden, nyttigheter, kalorier och allt möjligt. Som om det vore intressant överhuvudtaget. Man kanske ska bry sig mer om vad man själv äter? Som exempel.

Att lägga kritiken mot enskilda politiker på lytes- och skvallernivå är inte skoj. Känns ovuxet och är i min värld oacceptabelt.  Dessvärre stöter man ofta på just detta i politiken, människor får öknamn och härmas i (o)lustiga termer när de inte är närvarande. Kommunikationskompetensen är inte imponerande precis. Men nog kan man förvänta sig mer.

Att vara som folk är mest är inget brott precis. Gilla eller ogilla. Sen tycker jag att både Juholt och Reinfeldt med flera ska få ha semester ifred.


Expressen