måndag 9 maj 2011

Apropå Karlstad och Sverigemöte och ha skoj...

Läser Tokmoderatens vimmelreportage från Sverigemötet och ler. Man kan ha roligt på många sätt. Jag deltog aldrig i partyt på kvällen där på grund av annat men jag förstod på alla att det var kul. Sven-Ingvars och allt. Passar bra i Karlstad. Jag är kanske lite mer jazzig av mig om man säger så.

Hur som helst så hade jag naturligtvis också skoj och träffade en och annan potentat i pressminglet, men det får ni aldrig se på bild ty jag behåller mina intryck i hjärtat och hjärnan. Men jag fick Carl Bildt att på presskonferensen plocka upp innehållet i de påsar med värmländsk mat som alla talare fick som tack för jobbet. Det var kaffe, hårt bröd, marmelad, choklad och lite annat... Det ska vara Carl Bildt för att ha distans och med glimten i ögat göra en sån grej utan problem, det är därför jag gillar honom så mycket.. Det kanske också ska vara en sån som jag som ber om det förstås. Lite på tvärs kanske men så mänskligt och trevligt. För det han hade att säga sedan var förstås stringent som vanligt. Sofia Arkelsten var strålande.

Fredrik Reinfeldt var också väldigt bra bra och jag fick efter lite om och men (tveksamhet fanns kanske de trodde att jag skulle fråga om FRA ;-) trots allt ställa frågan om budskapet till kommunalpolitikerna var att det är staten som sänker skatterna och att kommunerna nu bör satsa mer på välfärden i sina kommuner. Ett jakande svar på det. Anders Borg var heltydlig med samma sak. Här ska satsas på välfärdsarbeten och skolan. Kommunerna behöver inte samla i lådorna utan bör satsa på välfärden.

Beatrice Ask höll i ett intressant semiarium om brottsoffer. Det var angeläget på många sätt. Ofta så drivs brottsofferjourer av ideellt arbetande kvinnor med små resurser. De behöver stöttning. Brottsoffermyndighetens chef var där också och tipsade om en nätutbildning som handlar om hur en rättegång går till både ur offrets och ur förövarens perspektiv. Den kan ni kolla på här.

Kolla in Tokmoderatens tankar om sin närvaro på Sverigemötet här. Fler bloggkompisar var där Maria Hagbom , Thomas Böhlmark, Fredrik i Sollentuna, Christian, Staffan Strömbäck och Per Mosseby med flera som jag kanske glömt nu. Förlåt i så fall...

Bloggar:
http://bloggar.se/om/politik" rel="tag">politik, http://bloggar.se/om/Sverigem%F6tet" rel="tag">Sverigemötet, http://bloggar.se/om/Carl+Bildt" rel="tag">Carl Bildt, http://bloggar.se/om/Fredrik+Reinfeldt" rel="tag">Fredrik Reinfeldt, http://bloggar.se/om/Sofia+Arkelsten" rel="tag">Sofia Arkelsten, http://bloggar.se/om/Beatrice+Ask" rel="tag">Beatrice Ask, http://bloggar.se/om/Anders+Borg" rel="tag">Anders Borg, http://bloggar.se/om/moderaterna" rel="tag">moderaterna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver att du fått veta att brottsofferjourer sköts av kvinnor som jobbar ideellt med små resurser. Första frågan: Hur försörjer sig dessa kvinnor? heltidsarbete? Rika äkta män? Andra frågan: Skulle dessa kvinnor vilja kunna lägga mer tid och energi på verksamheten? Förslag: Inrätta heltids- eller deltidstjänster för dem som ska sköta verksamheten! Här finns tydligen ett riktigt behov. Eftersom det skulle medföra att kvinnorna kan säga upp sig från sina andra jobb, så skulle någon annan kunna få dem och vår skyhöga arbetslöshet skulle därför sänkas en aning. Pengarna ska naturligtvis tas från de som nu går till arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Men kalla inte jobben för åtgärder utan visa att det är viktiga jobb genom att betala riktiga löner.

Mary X Jensen sa...

Anonym - du känner inte till att det finns nåt som heter ideellt arbete? Många jobbar med det utanför sina ordinarie jobb. På fritiden.

Det är de som är utsatta som behöver extra stöd.

Anonym sa...

Jo, visst känner jag till att det finns något som heter ideellt arbete. Men det jag menar är att arbetet inte skulle behöva vara ideellt, d v s obetalt. Det behöver inte alls betyda att man tar ifrån någon som vill jobba ideellt att göra det. (I USA är det vanligt med volontärer på sjukhus, trots att sjukhusen har avlönad personal.)

Min tanke var bara den att eftersom det nu i Sverige råder stor brist på arbetsplatser, och en skyhög arbetslöshet, så i stället för att skicka folk på sysselsättningsterapi, så bör ju politikerna sträva efter att upptäcka VAR det skulle finnas behov av folk, d v s där man skulle kunna inrätta riktiga jobb. En sådan viktig verksamhet som brottsofferjouren ska INTE behöva vara beroende av att människor vill ställa upp på fritiden.