söndag 14 augusti 2011

Vi har det högsta skattetrycket i världen...

Med tanke på att vi betalar så mycket skatt så måste det finnas pengar, eller hur? Vi är ett ganska litet land trots allt.

Av den anledningen så borde det finnas hjälp att få för en äldre dam som jobbat hårt hela sitt liv och nu behöver få lite ordning hemma efter lång sjukhusvistelse. Jag blir förbannad när jag läser om farmor Guns vädjan om stöd. Hon ska helt enkelt ha det via det allmänna om det hon ska inte behöva be. En bra madrass, en tvättmaskin och en rejäl städning av hemmet. Hon vill klara sig själv. Men behöver starthjälp för att kunna leva ett bra liv hemma.

Jag blir förbannad - för det här måste kunna fixas. Det är väl inte så, hemska tanke, att hon inte kan få just den här hjälpen för att den inte finns att få i de regler som finns. Att just en tempurmadrass inte ingår i rehabkatalogen? Eller att det är utanför reglerna att få en tvättmaskin och kanske en tumlare också så att hon kan sköta sin tvätt själv.

Nu utgår jag bara ifrån att hon får den här hjälpen från avsatta rehabiliteringsmedel. Det måste finnas en budget till sånt här. Säg inget om regelverk, det hon begär är mindre än vad en sjukhussäng kostar.

Läs farmor Guns historia här

Vi betalar mest skatt i världen i Sverige. Det finns pengar, det måste det göra. Det är inte skattetrycket som behöver öka, det är rutiner som måste ändra så att det fungerar. Bli mer individanpassade. Just do it som Branson säger.

Kram på dig Gun jag hoppas att du kryar på dig kvickt. Jag kommer gärna och ger ett handtag.

6 kommentarer:

floodis sa...

Blir du inte förbannad när du hör om folk som måste jobba fast de verkligen inte kan? *Host* sjukförsäkringen *host*

snushane sa...

Är det inte bättre att fråga dej vad pengarna tar vägen? För till Någon välfärd har inte Borg o Reinfeldt avsatt några pengar!... Så vad är pengarna

Mary X Jensen sa...

Snushane - världens största skattetryck har vi haft länge. Men var tar pengarna vägen? Ju mer vi vet om det desto mesr kan vi förmodligen sänka skatterna.

De allra flesta funkar det utmärkt för Floodis. Det vi läser i tidningen är ofta tillyxat för att passa dramaturgin. Det har vi lärt av de skandalartiklar vi läst. Det ordnar sig för alla. Problemen ligger ofta i rutiner och regler. Just det här exemplet är nog mest en fråga för kommunen.

De värsta hålen i sjukförsäkringen fixar man till nu. Det kan man också läsa om det är intressant att följa det och inte bara det dåliga. Att människor inte ska behöva fastna i sjukförsäkring är bra.

Johan sa...

Vi har det högsta skattetrycket i världen... och om farmor Gun haft Äldreförsörjningsstöd=pension för invandrare, så hade hon självklart varit berättigad till både hjälp med tempurmadrass och tvättmaskin jämte gratis hemtjänst, eftersom Äldreförsörjningsstöd (till skillnad från pension) INTE räknas som inkomst.

Men eftersom hon är svensk pensionär, så är reglerna annorlunda.

Det är nog realistiskt av farmor Gun att tigga ihop pengarna - eftersom hon är en (kroppsligt svag) svensk, så är hon satt på undantag av svenska politiker... i likhet med t.ex. 92 årige Frank, som förvägras färdtjänst.

http://www.dn.se/sthlm/92-arige-frank-nekas-fardtjanst

Jerker Montelius sa...

Tyvärr så är det här väldigt mycket bilden av Sverige av idag. Jag tycker var och en skall fråga sig vad man personligen är beredd att göra för att ändra situationen.

Anonym sa...

Nej varför ha hög skatt när man kan sänka skatten med lånade pengar och spara in pengar genom att utförsäkra sjuka människor? Sedan drar vi ned på lite kollektivtrafik och annat offentligt. Så minskar vi skatter men skapar ett högt avgiftstryck.