söndag 25 september 2011

Hur vore det att jämföra med Juholt istället...

Fredrik Virtanen ska skriva om politik framöver. Mest vana är vi vid att han skriver om kändisar och sånt. Idag gör han vad jag tycker en praktvurpa och väl magstarkt påstår att Fredrik Reinfeldt är vulgär och jämför honom med Palme såsom varande mer folklig. Reinfeldt läser Läckbergdeckare vilket han delar med många andra, det är inte bra. Hon är dock en av dem mest sålda författarna just nu. Själv väntar jag på pocketversionen av den senaste och skäms inte ett ögonblick för det.

Folket mår inte bra av ledare som är vanliga menar Virtanen. Nähä... Nu råkar det väl ändå vara så att folket gillar statsminister Reinfeldt om man ser till popularitetssiffrorna så ligger han skyhögt över de andra partiledarna. Det har han gjort länge nu. Så frågan är om inte Virtanen underskattar sin publik.

Varför jämförs inte Palme och Juholt förresten? Det ligger väl närmare till hands.

Det är något allmänt surt på Aftonbladets ledarsidor just nu. Karin Pettersson skriver en ovanligt märklig ledare idag om att det är skandal att Fredrik Reinfeldt kommer undan. Det gäller budgeten. Många medier tycks ha svårt för regeringens taktik att presentera budgeten i flera steg i stället för allt vid samma tillfälle. Alltihop är bara retorik anser hon, utan innehåll. Ordet utanförskap används inte längre. Hon påstår att utanförskapet är större än någonsin. Det anser dock inte nationalekonomen Mattias Lundbäck med god insyn i frågan och visar på att det är en kvarts miljon färre som är beroende av ersättning och bidrag för sin försörjning.  Mer fakta finns att få här Riksrevisionens rapport.

Visserligen så verkar det vara på modet i vissa kretsar att ge sig på regeringen, det ska väl också så vsara. Men det vore intressant om man kunde få veta lite mer om vad oppositionen själva har att komma med. Vi hör lite om det, väldigt lite det är bara gnäll numera. Till och med de egna rösterna har tystnat i frågan. Alliansfritt hänger förstås på och klagar på en rubrik! Jo jag tackar jag.

Martin Moberg och Peter Högberg - båda socialdemokratiska bloggare tänker i alla fall till lite om den egna politiken. Rätt eller fel. Men det tänks högt i alla fall. Alltid något... Där kan de politiska ledarsidorna också bli bättre. Att ha något att erbjuda. Man ska inte underskatta sin publik... Allt är inte svart utan socialdemokrater, tro det om ni vill. Kolla opinionssiffrorna. Exempelvis.


Tips till Fredrik Reinfeldt: Gillar man svenska deckare ska man läsa Arne Dahls serie om A-gruppen. Riktigt bra historier och inte minst ur ett gruppdynamiskt perspektiv. Där alla ingående får ta plats.

Kent Perssons söndagskrönika 
Tokmoderaten om Håkan Juholt

AB1 PJ Anders Linder

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,