lördag 8 oktober 2011

Flexibel arbetstid...

Läser med viss förvåning en artikel av ett gäng företagare som anser att regeringens Digitala Agenda skulle innehålla även en punkt om flexibel arbetstid för att minska miljöpåverkningarna.

Blev förvånad - måste regeringen vara inblandad i det? Är det inte företagares egen sak att organisera och fördela arbetet? 

Förmodligen måste alla göra det i alla fall idag så uselt som kommunikationerna tycks fungera. Det finns inte en enda dag utan att vi får höra om förseningar där och inget verkar fungera på tid längre för den som måste pendla till jobbet, hämta o lämna ungar på dagis och få livet att rulla på.

Så det är väl bara som företagare att organisera upp det hela på ett bra sätt? Eller? Vad har jag möjligen missat i frågan?

1 kommentar:

TexasSwede sa...

Min tolkning är de fyra företagare (och en representant för WWF) vill upplysa regeringen om något. Visst kan de tillåta mer flexibla arbetstider i sina fyra företag. Hur många kan det påverka, kanske några tusen anställda?
Men om regeringen gjorde det enklare att ha flexibla arbetstider så skulle det förmodligen påverka många fler, vilket i sin tur skulle ge den miljö- och trafikförbättring insändarna beskriver.
Nu har jag inte järkoll på svensk arbetsmarknadslagstiftning längre, efter snart 14 år i USA, men förr så fanns det massor av regler om arbetstider, övertidsersättning om man jobbade efter kl 7 (eller vad det nu var), och annat som facken drivit igenom.
Sådant måste nog modifieras, annars kommer det kosta företagen betydliga summor att tillåta mer flexibla arbetstider.
Själv fanns det perioder då jag gärna jobbar från 14 till 23 iställer för 9 till 17...