lördag 8 oktober 2011

Läsförståelse och Juholts hyresbidrag...

Om Juholt bara läst detta nedan utan att tänka en meter längre så stämmer det han gjort överens med reglerna. Till och med lite mindre har han fått än de 8000 som anges nedan.

::::::::::
"Ledamotens bostad på hemorten betraktas som tjänsteställe. Det innebär att ledamotens resor från hemorten till riksdagen i Stockholm räknas som tjänsteresor
 ...
Övernattningsbostad och hotell
En ledamot som bor mer än 50 kilometer från Riksdagshuset har rätt till en övernattningsbostad i Stockholm. Riksdagen har cirka 250 övernattningsbostäder som ledamöterna kan använda kostnadsfritt.
Den som har en egen övernattningsbostad i Stockholm kan få ersättning för den med högst 8 000 kronor per månad. (Källa)
:::::::::

Det är väl här det brister lite i funderingarna kan man tro. " -- Fiffigt Nisse, jag får betalt för övernattningslägenhet i Stockholm." Och så var det bra med det.

Sen har väl den moraliska kompassen visat åt fel här om det överhuvudtaget funnits någon. Av någon anledning är de flesta människor väldigt näriga i den meningen att man inte ser så mycket längre än till sig och de sina. Här fanns nu möjligheten och den togs utan någon vidare konsekvensanalys.

Det står högst 8000 kronor i regelverket. Huruvida det var orätt eller ej att staten också skulle betala för sambons bostadskostnader i synnerhet som lägenheten är hennes och hon bodde där först kanske han borde funderat lite extra över Juholt. I synnerhet som det finns en hel del andra politiker som fått det hett om öronen av den saken. Men nu gjorde inte Juholt det och så gick det som det gick.

Även om han gjort fel så går det inte att komma ifrån att drev mot enskilda människor rent allmänt inte är så trevligt. Det är som att sticka hål i en ärtsäck det kommer bara fler och fler... Så att utmåla honom som skurk kan vara att ta i. Däremot som osedvanligt obetänksam och klantig här... Varenda människa som jobbat i större organsiationer vet att det finns strikta regler kring ekonomiska förehavanden. Det finns absolut anledning att hålla sig till dem, det är olagligt att inte göra det och om det är så att han struntat i tidigare tillsägelser så måste han minst sagt vara helt tondöv.

Om socialdemokraterna vill ha såna partiledare är deras sak. Själv får han betala tillbaka vartenda öre nu och det här ställer till det rejält för honom nu på många olika plan. Om det var värt det kan bara han bedöma trots allt. Det finns de som tror att Juholt klarar sig igenom detta. Vi får väl se... Medborgarnas dom kan bli hård när det gäller såna här uppenbara felaktigheter. Man undrar dock hur det kan bli så här. Det går inte att komma ifrån att man som politiker måste ha mer fingertoppskänsla när det gäller användning av det allmännas medel än andra.

Merit Wager talar om vad hon tycker om Juholt i sin blogg, att han bör avgå - rätt upp och ner utan krussiduller.

Vad händer nu då? Avgår Juholt eller blir det så att Göran Persson kommer in på scenen och reder ut alltihop eller varför inte Bodström?

Spänningen stiger... Men jag har svårt att känna skadeglädje mer blir det en slags sorgsenhet. Jag gilllar rent allmänt politik som samhällsutvecklande verksamhet och ägnar väldigt mycket tid åt det. Men det finns den här baksidan. Politiker som inte har koll på ändlägena. Vi ser det hela tiden. Socialdemokraten Westerholm suckar rejält över nuvarande omständigheter i sitt parti.

Andra:  Aftonbladet 

Bloggar:  Kent Persson  Böhlmark Nora4you  DN Anti Avsan Zac  Peter Högberg Peter L Andersson Maria H  Sven-Erland  DHE Tokmoderaten Cornucopia Kjellberg

SR - tidningskrönika om åsikterna kring Juholts bostadsersättningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ljugholt är en streber, en hycklare, på samma nivå som sin sambo som ju är dömd för bedrägeri, han är ytlig, hans handstil påminner om en tio-årings, han är helt enkelt inte värdig att överhuvudtaget bli påtänkt som statsminister!, tänk själva- ska denna man - oärlig och ytlig tillsammans med sin likaså oärliga sambo, representera Sverige i officiella sammanhang som statsminister i framtiden? Finns det verkligen någon som önskar vårt fina Sverige en sån olycka? Olof Palme skulle rotera i sin grav om han sett denna olycka till partiledare!!

Anonym sa...

Och det står in regelverket "om man har en EGEN lägenhet, det är ju solklart, karln är en tjuv och bedragare, fängelse tack!!

Mary X Jensen sa...

Hårda ord. Vi dömer lätt. Man vet aldrig förrän efteråt om det var rätt. Det är lätt att vara efterklok sen. Vid första anblicken så är det som skett gräsligt och korkat och tanklöst. Jag vill avvakta med domen tills vi vet mer dock.

Anonym sa...

Jag har svårt att förstå varför jag som pensionär med 8000 i månaden skall betala hyran också för Juholt och hans sambo.