måndag 17 oktober 2011

Man kan inte kasta ut gamla blinda tanter...

Det måste finnas något stopp. Man kan inte kasta ut gamla tanter ur landet hur som helst. Vad tänker ni på ni som fattar sådana beslut. Saknas empati fullständigt. Förvisso finns det regler men ibland är de fel och behöver rättas till, eller?

Att inte ministrar kan gå in och styra i enskilda fall är en sak. Då blir det genast ministerstyre. Så kan vi inte heller ha det.

Men de som jobbar med frågorna - hur fungerar dom?
För hemska tanke det har väl inte gått prestige i detta ärende,Expressen  Aftonbladet

9 kommentarer:

Mona Backman sa...

Håller med till 100%, nu får det vara bra, hur kan regler och lagar få styra i ett fall som detta, var finns det humana i Sverige när man låter ett enskilt fall som detta gå så långt som till utvisning?! Jag förstår ingenting, ska jag rösta på och köpa denna flathet från våra folkvalda som beslutar om lagar och regler i vårt land. Nej, det känns som om allt gått överstyr. Jag skäms och känner mig maktlös och frustrerad över hur vi i Sverige 2011 kan tillåta detta. Skärpning!
Mona Backman

blinda synpunkter sa...

Ni kan prata med Ganna själv på hennes facebooksida och lägga upp strategin för att omringa planet och stoppa avvisningen!

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002928426223&sk=info

eller hennes barnbarn som organiserar kampen

http://www.facebook.com/profile.php?id=578516512&sk=wall

http://www.facebook.com/profile.php?id=1494752181&sk=wall

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001564165013&sk=wall

snushane sa...

Det är väll Alliansen som styr över Lagar o Regler,så det är väll upp till Regeringen om de vill kasta ut tanten eller inte??

Anonym sa...

Så Sverige är världssamvetet som tar hand om alla sjuka, kriminella och de som inte vill eller kan göra rätt för sig? Ger tant Ganna högre pension än de som arbetat och slitit och betalat skatt i ala år i Sverige?
Du har rätt i att det är ett systemfel, men det sitter inte i att myndigheterna avvisar en person som de anser inte har fog för att stanna, det ligger i bidrags/pensionsmodellerna och den okritiska invandringspolitiken.

Anonym sa...

Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättningen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

Leif Ekstedt sa...

Migrationsverket borde smörjas upp vad gäller mänskligt beteende.
Den som ger sig till att kasta ut en äldre dam till ett liv i ensamhet långt från sina släktingar borde inte få arbeta med sådant här. Iskalla SD tillskyndare försöker alltid ta poäng på andras olycka.
Balanserat borde väl vara att människor som kommer till vårt land får besked om vad som gäller.
Alvarliga felsteg kan innebära utvisning. Modellen Green Card kan vara en början.
Vi får inte vara så flata att vi lämnar all brottslighet utan åtgärd.

Johan sa...

OK.. då säger vi det.. jordens alla gamla, blinda (eller i övrigt funktionsnedsatta) tanters och farbröders vård, omsorg och uppehälle ska finansieras av svenska skattebetalare = en knapp promille (!) av jordens befolkning.. något annat vore oempatiskt, omänskligt och inhumant.

Blir det bra så?

PS Jag har f.ö. en ryska (som hittat en svensk man eller möjligen tvärtom) i bekantskapskretsen. Hon brukar vistas återkommande perioder i Ryssland för att bistå sin mor.. ett handlande som den aktuella gamla damens släktingar i Sverige tydligen anser vara helt uteslutet för deras del...

Johannes sa...

En oerhört tragedi och en stor skam för alla oss svenskar.

Ännu värre blir det då Ganna faktiskt har en familj som kan tänka sig att ta hand om henne, så att det inte blir någon kostnad för oss svenskar.

Ändå väljer vi svenskar att tortera henne till döds. Helt i onödan. Eftersom det inte finns några ekonomiska skäl till detta kan det inte röra sig om annat än sadism.

Vad för slags monster är vi egentligen? Det vore mer empatiskt att sätta en kula i pannan på henne än att utsätta henne för den svältdöd våra folkvalda utsett åt henne.

Billström (M) har för övrigt uttalat sig om fallet. Han tycker det är finemang, även om han på sedvanligt empatiskt maner erkänner att vissa enskilda ibland blir missnöjda när de ska avvisas.

Till exempel gamla farmödrar som han dömer till att svälta ihjäl. Själv lever han på hummer och vräker sig på lyxhotell, på skattebetalarnas bekostnad.

Mer pengar i plånboken! Länge leve moderata samlingspartiet!

Scary Devil Monastery sa...

Svaret är enkelt. För en sådär tio-femton år sedan fanns ett stort antal extremt invandringsfientliga personer som ville organisera sig politiskt. Då man förbjöd dem uppvisa partisymboler i stil med teutoniska solkors i ungdomen satsade de i stället på att söka sig till poster där de trots allt kunde få litet inflytande över vem som kommer in i landet.

Att vara tjänsteman på immigrationsverket är inte direkt vare sig välbetalt eller ett högstatusyrke, så vilka tror ni känner sig motiverade till att i första hand söka dit? Det finns anledningar till att de firar "svåra" utvisningar (av exempelvis cancersjuka småbarn) med champagne och tårta.

Eller för att formulera det på det här sättet - hur tror ni proportionen av Sverigedemokrater ser ut på immigrationsverket i dag?