tisdag 18 oktober 2011

Och in kommer Thomas Bodström...

Idag tar Bodström tag i det inre sveket i socialdemokraterna som han uppfattar det och berättar inte bara om att någon från VU skickade SMS till medier om Mona Sahlins avgång utan också om den falangstrid han upplevt i den inre kretsen. Det är som det är i politiken. Människor förvandlas till jag vet inte vad, till nåt annat än empatiska individer i alla fall. Det är verkligen den svarta sidan av det hela vi får se.

Ofta är stridigheterna av mer extern natur, man jobbar på att förringa motståndarna och det är mer naturligt på något sätt. Debatter i sakfrågo och än och annan känga till enskild politiker. Men då och då så ser vi hur pennalismen breder ut sig. Tystnaden som råder kring vissa personer, information som hålls undan. Formella brev som skickas ut till personer man känt i många år. Fegheten sprider sig och det blir tyst. Ingen vill bli inblandad.

Metoder som är rena pennalismen används. Man talar förbi, skriver insinuerande artiklar, låtsas inte om, talar i förringande ordalag om andra med mera. Metoder som Thomas Bodström beskriver i sin bok och som andra tidigare också skrivit om. Anders Pihlblads bok ger många exempel. De ska läsas med eftertanke och inte betraktas som handböcker. Men ibland undrar man.

Fredrik Segerfeldt skrev en gästblogg här i somras - Politiken är viktig och människorna i den också - det är en tänkvärd text.

Thomas Bodström skriver att när bråken är igång så tänker ingen på att det är partiet som skadas. Håller med om det. Man ska tänka på partiet före makten.

Juholtaffären är inte slut - Arena - Nej det brukar inte vara det. Inte i första taget.

Andra på ämnet med egna vinklar...
Kent Persson - På gränsen till parodi och på gränsen till pinsamt.
Tokmoderaten - Golgata blir en Eriksgata...
Fredrik - (S)verige i motvind
Johan W - Muren
Peter LA - Blir det någon Lex Juholt från riksdagens sida?
Laakso - Buhu vad medierna är dumma mot oss


Media: SvD1SvD2SvD3SvD4DNDNExpr1Expr2Expr3AB1AB2 och ab

Inga kommentarer: