måndag 7 november 2011

Att be om ursäkt är svårt...

Läser just i Aftonbladet men den nypa salt och distans man kanske ska ha till rubriker. Men ändå.

"De får ingen ursäkt" - hon har gjort sitt jobb.

"– Det är ju bedrövligt att hon mordhotats för att hon gjort sitt jobb och följt regelverket. Hon är mycket störd av hoten och mår dåligt, säger Åke Söderman, ordförande i socialdemokratiska arbetarekommunen i Sandviken." (AB)


Det handlar alltså om myndighetshanteringen av familjen som blev fråntagna barnen av socialtjänsten i Sandviken. Visst är det fel att någon ska behöva bli mordhotad, det är det alltid. Men att inte kunna säga ursäkta eller rent av be om förlåtelse för att det blev fel när man gjorde sitt jobb har inte med det att göra.

Vad historien har för bottnar vet vi inte på grundval av det vi läser i tidningarna, men uppenbarligen har rättsväsendet gett familjen rätt och socialmyndigheterna fått kritik för sitt handlande. Självklart har detta ställt till problem för alla inblandade och det är väl egentligen inget annat än hyfs att be om ursäkt om man gjort fel.

Ungefär som min gamla svärmor sa när min exmake körde iväg med bilen och barnen och lämnade mig kvar på macken. "Han tycker inte om glass"...

Uppdaterat: Ser man på kommunalrådet ber om ursäkt. Det var väl för väl.

Inga kommentarer: