torsdag 24 november 2011

En dag visar det sig säger Håkan...

Igår tyckte jag att (S) agerande numera påminner om komediserien Tredje klotet från solen. Idag bekräftas det efter att ha läst Aftonbladets intervju med partiledaren. Allt sopas under mattan, det finns inga problem, det är omgivningen som inte förstår hur det egentligen är. Opinionssiffrorna visar dock annat. Partiet sjunker som en sten. Jag känner visst medlidande för de som engagerar sig hårt i socialdemokraternas väl och ve, vi behöver dessutom en opposition här i landet. Men nu börjar detta ta sig märkliga uttryck. Skadeglad kan man inte känna sig, det behövs flera vinklar på allt.

Allt tyder på att Juholt måste gå menar statsvetaren Jonas Hinnfors på SVTdebatt  "Partiet saknar sedan länge en ideologisk riktningsgivare, den bristande krishanteringen fungerar inte och det verkar som om någon slags psykologisk spärr har passerats som får partiföreträdare att offentligt ge luft åt sitt missnöje.Enligt partiforskningen talar nu allt för att krisen inom socialdemokratiska partiet faktiskt kommer att leda till Juholts avgång"

Håkan Juholt själv kämpar på, han vill gott. Detta är naturligtvis ett dilemma. I en vanlig organisation är det lättare att låta chefen gå när det trasslar till sig, i en politisk verksamhet blir människor valda, får förtroende för viss tidsperiod. Då är det svårare att flytta på dem, även om det skulle behövas. Människor når sina mål på så olika sätt. Det är så och det behöver inte alltid vara rätt.

Det saknas en politisk inriktning och det saknas en stabil kommunikationsstrategi i det socialdemokratiska partiet. Jag känner med dem på något sätt. Samtidigt så går moderaterna starkt framåt just nu. Där är det stabilt som man kan se. I politiken kan dock allt hända och det ganska snabbt, det är en förtroendebransch, mer än någon annan. Så ödmjukheten sitter aldrig i vägen, man får vara lagom kaxig och inte ta ut segrar i förskott. Men undra kan man allt göra. Å andra sidan så brukar partier borsta upp sig till valen... Så att opinionssiffrorna idag är rätt kassa behöver inte betyda allt.

Har alla som kan media slutat i socialdemokraterna -- Groupthink... I partier kommer också det där krypskyttet fram som Ingerö skriver om i sin ledare. De som jobbar emot, för sin sak. Det viktigaste glöms i de här situationerna när person går före sak. Nämligen partiet...

Haveriet - en socialdemokrats syn på saken. Peter L Andersson

Varning för hybris - Kent Persson tycker att moderaterna ska passa sig för övermod nu. Han har nog rätt i det. För opinionssiffrorna vänder med vindens hastighet. Det är nåt man lärt efter några år i den här branschen.

Exp DN Krassman


Intressant Läs även andra bloggares åsikter om  


Inga kommentarer: