fredag 11 november 2011

Gamlingar som labbråttor...

Det går inte att släppa det här med gamlingarna. När man nu får höra att kissblöjorna vägs  för att det ska sparas så får man spader. Det är som att använda gamlingarna som labbråttor.

"Anställda på Caremas äldreboenden har fått order om att väga pensionärernas använda blöjor. Syftet är att utnyttja blöjans ”fulla kapacitet” – och minska antalet byten. ”Om tant Greta inte har kissat tillräckligt mycket får vi inte byta blöja”, säger en upprörd anställd" DN

Wow - hur kan man ens komma på idén?

”Beroende på var i blöjan sensorn sätts kan man välja hur tidigt man vill ha en signal att det är dags att byta. Normalt för äldre/demensvård är att sensorn appliceras så att man får en signal när blöjan nått den kapacitet man vill och sedan byter man blöja. Om man har en vårdnads­tagare som är mycket känslig för fukt kan man applicera sensorn så att den ger signal väldigt fort.” DN

Mycket känslig för fukt? Handlar det inte om att man inte ska behöva gå omkring med urin i byxan? Hur är det med fekalier - finns det en censor för det också och var är den placerad? Hela den här toalettgrjen är hetl ovärdig. Både för de gamla och för de som ska jobba med det hela.

Enligt Aftonbladet så är det inte bara de privata boendena  som har problem, de kommundrivna verkar ännu sämre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den som håller på så här och förnedrar gamlingar är ofta alkis eller pillertrillare. Tyvärr inte allt för ovanligt att sådana söker sig till vården. Den som inte tror det är någon skillnad på hur det fungerar innanför pannbenet på en nykter person och en som missbrukar är naiv.

Anonym sa...

Om man då tänker efter lite så antar jag då att eftersom kön är lång och blir längre därför att den stora avgången förtiotalisterna kommer nu så
´vidatar man åtgärder som gör att det går fortare mot graven på långvården och på pensionärshemmen för de som är födda mellan 1900- 1930
. en sak är att man kan ge alla urindrivande
medel så att de gör mer i den elektroniska alarm sättaren ¨på blöjan.
de torkar då ut alla som har blöjor så att de dör en mycket törstig död..
de kan ju ge dem laxermedel så att alarmet i elektroniska blöjan slås på och då så får dom förmodligen dödlig utgång av detta.

Lotta sa...

Jag arbetar i Carema Care på ett äldreboende, och ja vi väger inkontinenshjälpmedel, dock inte på det sätt som media får det till! vi använder det här sättet tex när en boende har en blöja som inte passar och den boende får alltid en TORR blöja på sig vid byte och självklart får de boende som vill och kan hjälp med att gå på toaletten!
Vidare kan jag inte känna igen mig i det som rapporterats i media, jag jobbar på ett mycket bra äldreboende , bra bemanning, bra chefer, boende som får bra omvårdnad och som trivs. Jag känner mig stolt att arbeta i äldrevården men just nu är det lite tungt, finns många okunniga människor som tror att man kan dra alla ställen över samma kam, men tack till alla boende och närstående som visar uppmuntran och stöttar oss!