fredag 2 december 2011

Branschen som vill stoppa sin egen utveckling...

Lobbyisterna för underhållningsbranschen har hakat upp sig som om de vore en gammal grammofonskiva med hack i. Kanske att det är vad det handlar om också. Det och så mycket pengar förstås. Pengar i det gamla. Nyutveckling av affärerna vill de tydligen inte ställa upp på. De missar sin egen chans att vara kvar. De vet kanske det och försöker med alla medel att hålla sig fast i sargen.

Hur som helst så är upphovsrätt väldigt viktig. Så varför diskuterar man inte den? Formerna för hur den ska kunna se ut i förhållande till ny teknik. Själv köper jag inga CD-plattor, kopierar ingen film eller musik. Jag streamar. Underhållningsbranschen borde testa det. Man kan dock förstå hur snårigt det hela är när till och med antipirater använder piratkopierad musik.

Kevin Kelly har några idéer kring hur det hela kan fungera. Han skrev dem för länge sedan, men det kan finnas anledning att uppdatera. Läs om dem här.

Piratpartiets Anna Troberg ger svar på tal till dem som tycker att Sverige är Piraternas paradis.
Pär Hagwall - Lås inte in kulturen tjugo år till...
EU- har i alla fall börjat fundera på saken och ser till artisterna och inte de multinationella bolagens bäst.
Hur långt ska vi låta upphovsrättsindustrin gå undrar Emma på sin blogg Opassande.. Se filmen...

Bloggar: Futuriteter Juristens funderingar


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Max Colliander sa...

Samma här, inte köpt en cd-platta på evigheter och p.g.a. platsbrist plockat bort alla cd-plattor. Funderar på att plocka bort cd-stereon också men får se. Streamad musik genom youtube eller annan kanal är vardagen.

Mary X Jensen sa...

De kommer väl att få stora lager så småningom...