torsdag 1 mars 2012

Munkhammars nedslag i hemkommunen...

Riksdagens olika utskott gör ofta resor och besöker olika verksamheter runt om i landet. Nyligen tog Johnny Munkhammar med sig sina moderata kolleger från skatteutskottet för ett besök i sin egen hemkommun Österåker. Förutom en traditionell genomgång av kommunen och samtal med engagerade företagare så berättar Johnny Munkhammar själv om dagen så här:


"... Därefter hade vi en träff med inbjudna företagare, som kunde vittna om förbättringspotential i den kommunala förvaltningen. Även en kommunledning så engagerad av företagsklimat som Österåkers - som av Veckans Affärer nyligen utsågs till Årets Företagarkommun - måste arbeta hårt för att få alla, även tjänstemännen, att gå åt samma håll. 

Därpå besök på äldreboendet Smedbygården, för dementa. Det är ett privatägt aktiebolag som går med vinst. Det råkar också vara det mest efterfrågade i kommunen, och med en väldigt engagerad personal. En av dem, med bakgrund i kommunal äldrevård, vittnade om ett engagemang för kvalitet hon aldrig tidigare hade upplevt. 

Vidare till lunchmöte på mycket trevliga restaurang Solbrännan nere på Österkärs havsbad. Sänkningen av momsen på restaurang och catering var välkommen. En undersökning i lokaltidningen visade att sju av tio restauranger i kommunen planerade nyanställa som följd av denna sänkning. 

Vidare till det innovativa tillväxtföretaget Avtech, som börsintroducerades på Nasdaq just denna dag. Med deras produkter kan flödena i flygplanens rutter optimeras, vilket sparar tid, bränsle (miljö) och pengar. De hade mycket intressant att berätta om vikten av riskkapital. 

Slutligen fika med semlor hemma hos undertecknad i Österskär, denna strålande vinterdag. Ett bra besök som gav mycket att ta med till det vidare politiska arbetet. 

Uppdatering: Här skriver utskottskollegan Maria Abrahamsson om besöket och här dito kollegan Lars Beckman."


Idel glada och nöjda moderater samlade ihop sina intryck över en trevlig eftermiddagsfika hemma hos Johnny Munkhammar. Från vänster Jacob Schulte, Johnny Munkhammar, Maria Abrahamsson, Lena Asplund,  Lars Beckman,  Johan Andreasson, och ordföranden själv Henrik von Sydow. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: