måndag 2 juli 2012

Måndagen den 2 juli 2012 i Almedalen...

En dag i Almedalen är aldrig den andra lik. Det är lite tjusningen med det hela faktiskt. Man träffar intressanta och trevliga människor, man kan gå på hur många spännande seminarier och möten som helst. En liten sammanfattning i bild av dagen som gick. Många är säkert ute och minglar i denna underbara sommarkväll, själva sitter vi och redigerar och sammanställer dagen...De här knasiga stickade/virkade fåglarna hängde i luften och kollade på oss alla...
Sköna grejor - sånt gillar vi...


Almegas Bloggplats H12 har flyttat ner till Wisby Strand i år. Större utrymmen.
Helt perfekt... 


Som sagt - helt perfekt. Blogglivets arbetsplatser skiljer sig en del från traditionella kontor må man säga.


Partisekreterare Kent Persson och Per Schlingmann höll gemensam presskonferens idag. Det handlade om moderaternas strategier för att vinna nästa val.


För att vinna valet måste vi agera på bred front var båda överens om. Det lokala ledarskapet är viktigt och det ska vi jobba stenhårt med sa Kent. Han är van vid lokalpolitikens villkor och menar att valrörelserna till stor del drivs där. Jag håller med honom fullständigt om detta. Nu gäller det att få med ALLA och ge dem utrymme. Ska bli spännande att följa det arbetet för en organisationsnörd som jag är som anser att hierakrier måste brytas. Moderna människor jobbar inte så...Moderaterna ska fortsätta jobba med jobben... Det moderna arbetarpartiet. Bra sak. Modern innebär att man hänger med och det går undan numera. Ny kan man bara vara under en begärnsad tid. Så är det... 
Läs artikeln som Per och Kent skrivit i DN om de strategier som är på gång för att moderaterna och alliansen ska vinna även nästa val.
Och så var det sedvanligt moderatmingel i Almedalen - då blir det trångt. Wallers Terass var välfylld av moderater idag. Vi vände först och åt lite middag på en restaurang som hade fått slut på maten (Sic!), som tur var räckte det till oss. Humöret är inte att leka med här om blodsockret är för lågt. Hur som vi blev mätta och jag fick den att restauranger borde ha en digital meny som kan ändras vartefter råvaruinnehållet i köket förändras. Typ: Det här har vi i kylskåpet. Ägg, lök med mera. Går det bra med en omelett eller har ni egna recpetförslag? Jag tror att flera av dem som kom efter oss hade uppskattat det. För de fick gå utan mat.

Hur som helst så gick vi tillbaka till moderaterna. Då hade det tunnats ur lite grann och det fanns plats. Där träffade vi i minglet bland andra Jan-Olov Sundström och Ingela Gardner från hemkommunen Österåker. Riksdagsmannen Karl Sigfrid som faktiskt har sina rötter i Österåker. Många många andra förstås... Det är något visst att träffa många personer man delar värdegrund med. Kanske inte överens i alla detaljer alltid, men i stort så.


Eva Solberg är Stockholmskvinnornas ordförande och en av personerna som arrangerade årets moderatmingel. Vi är ett stort parti nu sa hon - vi behöver en större yta att vara på till nästa år i Almedalen. Det är inte utan att man håller med. Men trevligt var det. Väldigt trevligt.

Inga kommentarer: