onsdag 4 juli 2012

Tisdagen den 3 juli 2012 i Almedalen...

Moderaternas dag var det i Almedalen och det märktes. Kanske lite extra för den som har intressen åt det hållet. Seminarier, presskonferenser och annat...
Partisekreterare Kent Persson i full swing i moderattältet i Almedalen... Dagen var fylld av olika seminarier.Förr i tiden när jag jobbade som IT-journalist var jag ständigt på seminarier och konferenser om IT så det var en härligt igenkännande känsla att hamna på ett sådant igen. Öppna nät - myterna, möjligheterna, problemen. Det anordnades av Netnod i samarbete med RALA.

Här talas det stadsnät och hur det ska organiseras. Patrik Fältström är med och diskuterar, från hans perspektiv måste man utgå från internet... Deltagare: Mats Sjödin, moderator, Telekomnyheterna, Karin Ahl, Rala, Patrik Fältström, Netnod, Peter Nou, Vinnova, Javeria Rizvi Kabani, Svenska Institutet, Joakim Lundblad, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Jörgen Svärdh, Utsikt Bredband.Peter Nou, Vinnova, Javeria Rizvi Kabani, Svenska Institutet, Joakim Lundblad, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren diskuterade det öppna internet. Vet vi hur öppet den svenska delen av internet är? Svaret är nej. Finns det censur på internet i Sverige och svaret är ja, men vi vet inte vem, vad och hur det censureras vet vi inte. Bland annat så har det i en rapport framkommit att Sverige iofs utan framgång begärt information om enskilda twitteranvändare. 

Karin Ahl och Patrik Fältström skrev en rapport - länk till den kommer...
F R U K O S T S K O J...


 En av de skojigaste och mest glädefyllande sakerna i Almedlaen är den frukostlåda som Arla hänger på dörren. I lugn och ro kan man läsa om gårdagen och äta frukost. Riktigt lyckad idé.Det ickemorgontrötta gänget på Godmorgon Almedalen. Varje morgon träffar de intressanta personer i sin morgonsoffa.

Foto: Ragnar Jensen

Inga kommentarer: