onsdag 4 juli 2012

Fredrik Reinfeldts i Almedalen 2012

De flesta har skrivit om Fredrik Reinfeldts tal så det finns många olika vinklar att läsa om i media. Man kan se det i sin helhet på moderaternas hemsida.

Talet gav mig lite hopp ändå inför framtiden då jag på senare tid mest tyckt att all information handlat om HUR vi ska vinna valet. Det är egentligen bara intressant internt hur de strategierna läggs upp. Det har låtit som en tävling mot socialdemokraterna och inte som ett ansvarstagande för landets framtid. Glädjande nog så tog Fredrik Reinfeldt udden avv detta i sitt tal och presenterade en hel del tänkvärt. Samverkan med arbetsmarknadens parter, jobbpakten. Ingen språkträning och ett land som rymmer alla. Konkret och bra inriktning. Han tog ledarrollen. Jag gillade det...Först var det presskonferens i en fullsatt lokal som sig bör när kombinationen statsminister/partiledare talar.Den gamla plexiglastalarstolen utbytt mot en fräck orange stålkonstruktion. Alliansens färg. Kraftfull mot den ljusblå bakgrunden.


Muffarna kastade loss i skön uppsluppen dans till tonerna av Sommartider... Hela Almedalen var fylld av människor.


Det var inte bara publiken som blev uppiggad av förtruppen...


I bakgrunden stod moderatkollegerna och lyssnade uppmärksammat. Till skillnad från socialdemokraterna som reserverade de bästa sittplatserna på sofforna längst fram för sina potentater så tycker moderaterna att det är viktigare att publiken får sitta bra. Det är stil.


Tack så mycket - nu kör vi...Inga kommentarer: