onsdag 24 oktober 2012

Allt med datorer är inte underhållning...

Så var vi där då. Nu blir det extra avgift på USB-minnen och hårddiskar. Varför det? Det är återigen den profithungrande underhållningsindustrin som slår till. De har bra advokater. För ta me tusan, det kan väl inte vara så att alla som sysslar med rättsläget inte förstår att datorer används till underhållning? Eller att så fort det är färgskärm med ljud så är det TV och Radio... Knappast. Så dumma är de inte. Jag tycker att det är skam att inte ledande politiker visar att de förstår skillnaden. Modern teknik har alltid varit vår framtid och i all tid har underhållningsindustrin velat stoppa den.

Men nu ska vi alltså när vi lagrar våra egna texter och bilder betala extra för det till underhållningsindustrin! Det borde vara tvärtom. All data som lagras är inte olaglig fildelning.

Personligen sysslar jag inte med illegal fildelning och det är så att man får lust att börja sjunga själv också för att slippa delta i den här cirkusen. Jag missunnar inte artister ersättning. Bara så att det är klart.

Per Hagwall delar min uppfattning och undrar om det är rätt att hans semesterbilder ska göra Per GEssle rikare..

Expressen

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Trycker på "gilla"-knappen...
Obegripligt med kollektiv bestraffning av alla som använder datorer. Texter och privata (semester)bilder är ju det vanligt folk lagrar.
Dessutom borde ju all logik säga att i och med denna avgift så borde det inte längre vara olagligt att lagra olagligheter.... För upphovsrättshavarna får ju i och med detta betalt. Eller rättare sagt deras giriga organisationer.