onsdag 24 oktober 2012

Vi hade tänkt oss någon yngre...

Såsom varande lite äldre med bra erfarenheer och skapligt gedigen underhållen utbildning så tänker man sig att arbetsmarknaden borde vara helt öppen, eller hur? Men så är det inte. Så det är inte så konstigt att äldre inte byter jobb om de har något. Arbetsmarknaden tillåter inte det. Det finns en åldersdiskriminering som vissa av oss försöker påvisa. Både genom egen erfarenhet och andras ser vi den och som tur är börjar det talas om detta problem mer och mer på olika sätt. Statsminister Reinfeldt och moderaterna vill behålla LAS av den anledningen. Äldre åker ut från arbetsmarknaden om man kan avskeda folk hur man vill. Det är så bara. Jag tror att han har rätt där. Visst är det synd att vissa stannar kvar på jobb för att de är rädda att inte få något nytt. Men så länge arbetsmarknaden ser ut som den gör så kommer detta att fortgå. Det är ingen lösning att fylla på i andra änden om problemen förflyttas så att andra åker ut. Samtidigt som vi behöver jobba långt upp i åldrarna för att behålla välfärden i schack.

Vi hade tänkt oss någon yngre sa en person i klartext till mig häromdagen. Det var rakt och modigt sagt och det kom nog också från hjärtat. Jag skulle aldrig anställa någon i din ålder mamma sa min dotter nyligen. Va? säger jag. Du förstår de får ingenting gjort säger hon. Men... hur menar du nu? Det är inte tillräckligt snabba och får inte in rätt uppgifter i systemen. Och så vill de ha så hög lön. Det säger kanske att yngre förmågor osm har skapligt hög lön ser sin egen lönespiral som uppåtgående och inte kan tänka sig att den egna lönen väl kan duga till den äldre också. Det sekventiella tänkandet är inte i alla avseenden av godo.

Vet ni vad det värsta är? Det är att skulden läggs på enskilda personer. Vad är du för någon som inte fixar ett jobb? Det är alltid lättare att se skulden hos den enskilde än hos situationen. Den senare kanske man är en del av och då blir det jobbigt. Allt enligt teorin om det fundamentala attributionsfelet.. Man lägger skulden på person i stället för situation.

Att behålla LAS kan ha sina fördelar. Det går alltid att komma förbi den lagen. Genom omorganisation exempelvis. De flesta av oss som varit med ett tag vet det...


AB


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Jan Sandred sa...

"Diskrimineringsombudsmannen har enligt den lagen ska myndigheten verka för att diskriminering som har samband med kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder inte förekommer på några områden av samhällslivet. "

Få se nu... det står "ålder" i förordningen...

Anonym sa...

För att kringgå lagen om åldersdiskriminering så skriver man numera i jobbannonserna att man söker "nyutexaminerade".