söndag 25 november 2012

Från passion till gäsp i politiken ...

Helgtankar 12-11-25

En av de grundläggande ideerna jag lärt mig i yrkeslivet är att man ska ta vara på den installerade basen. Installed base - de kunder man redan har. Nätverkandet i en ask. Inte bara jaga nytt utan ta hand om det man har. Det ger mervärden och det skapar också nya kontaktytor. Ty den som är nöjd och glad berättar det vidare. Det gör också den som är missnöjd.

Det förvånar mig när både socialdemokrater och moderater berättar vilka personer som ska stå på deras kandidatlistor framöver. Löfven talar om att 25% av kandidaterna ska var under 25 år och moderaternas partisekreterare slår till med att vi ska ha många personer med utländsk bakgrund och att politiken ska föryngras genom att yngre människor tas in på listorna. Det får inte bara vara medelålders säger Kent Persson. Vad är det för del på dem då undrar jag och vad är det för fel på dem som är äldre eller yngre?

Jag tror att båda herrarna har fel... Det handlar faktiskt mer om att ta hand om de som redan finns som aktiva och engagerade av samhällsfrågor och det gäller lika i de olika partierna. Och de personerna finns i alla åldrar. Att skapa utrymme för de som redan visat att de brinner är viktigt. Många blir utputtade för att de är engagerade och stör ordningen. De yngre orkar inte med de långa processerna, de vill att mer ska hända direkt. Framförallt har de ett eget liv att ta hand om. Med småbarn och med yrkeskarriärer utanför politiken. Politik ska inte vara ett yrkesval. Att lära sig den politiska verksamheten kan vara viktigt förstås, men man får inte tappa den verklighet som ligger utanför. Den erfarenhet som varje människa får av att leva vardagsliv, gå till jobbet, ta hand om sina barn är kunskaper som man ska kunna ta med sig in i politiken. Det är de perspektiven som behövs. Inte inifrån påhittade verkligheter.

Piratpartiet ökar sitt medlemsantal och det kan ha att göra med att de ännu inte har hunnit fastna i sin interna ordning ännu. På gott och på ont kanske. Men det verkar inte sitta fast på samma sätt som i de gamla partierna som känner ett ständigt behov av att förnya sig och frångå sina grundläggande principer. Piratpartiet har mer fokus på att skapa ordning i sitt kaos.

Förnyelse är för all del både nödvändigt och viktigt i den föränderliga värld vi lever i. Fredrik Reinfeldt sa vid något tillfälle att man måste förnya sig annars dör man. Det har han rätt i, det är jag övertygad om, men hur tusan får man förändring i den befintliga organisationen? Det undrar jag. Det är inte bara att plocka in nya personer med i förväg anpassad kostym - så kallade rätt personer som en person i min närhet uttryckte sig. Det är bra om du är lite mer ödmjuk och tyst sa denne till mig. Vad är rätt person undrar man. I det här fallet handlar det då om såna som nickar och ler och håller med, inga debatter i onödan. Men på det viset blir det baske mig ingen förändring. Bara att det är färre som styr... Ordet inkludering måste visas i handling. Olikheter måste få utrymme. Allt är inte maktkamp, allt handlar inte om enskilda personer.

Just nu känns det som om politiken drivs av de interna processerna mer än av målen att förbättra och påverka samhället - som väl ändå någonstans var meningen. I alla fall med mitt engagemang. Göran Skytte funderar kring Politk som gäsp eller passion. Själv börjar jag tyvärr känna att det går från stor passion till ett gäsp...

Vi får se om något händer som kan vända denna känsla inför valet 2014. Något mer måste till. Vem tar upp den handsken och ser till att få liv i den installerade basen. Det kan nämligen visa sig vara mycket framgångsrikt och betydligt enklare än att hela tiden leta efter de nya krafterna... Släpp in dem som redan vill. De är många. Låt bli att trycka bort dem.

Transparens och öppenhet når man långt med - men det får inte bara vara ord - det måste vara handling. Det är inte alltid de poltiska frågorna som får engagerade att ruttna...


(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

uppdat: Kjellberg

Inga kommentarer: