tisdag 22 januari 2013

Bemötande är A och O ...

Läser att psykiatrikern Ola Gefvert nu blir av med jobbet på grund av sin minst sagt trista attityd mot den unga flickan Nora som behövde hans hjälp att bearbeta sina upplevelser bland annat med polischefen Kapten Klänning och hans våldtagargäng.

Har inte lyssnat på radiodokumentären om flickan Nora på grund av att jag orkar inte med såna historier - kan förstå ändå hur överjävlig hennes situation varit och det är självlart bara helt fel att ha den oerhört fördomsfulla attityd till en ung flicka som hennes läkare visade. Vad man då vet utifrån det man hört och läst. Är helt övertygad om att man som psykiatriker får uppleva den mer osannolika historien efter den andra och säkerligen kan hamna i situationen själv där man bara inte orkar mer. Men då är det dags att sluta. Så verkar det bli nu. Jätteviktig del att ha ett juste bemötande för människor i kris.

Mitt i alla denna uppståndelse att se till att hennes läkare får så mycket ovett som möjligt får vi hoppas att det finns ett rejält stöd kring den unga flickan. Det är hon som behöver hjälp. Inte vi andra som ska få utlopp för vår indignation. Samtidigt är det väldigt bra att såna här situationer kommer fram. Ut med trollen i ljuset bara.

Tag hand om henne... framförallt det. Ta hand om flickan nu.


Expressen Aftonbladet SvD


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nora är dömd för våld mot sjukhuspersonal. Misshandel. Bara så du vet. Hon behöver struktur och regler. Den typen av tycka-synd-om som du står för leder åt skogen för denna typ av attention seekers.

Mary X Jensen sa...

Jag tror också att det ibland finns behov av struktur och regler. Men dessa kan ta sig olika uttryck.

Så oavsett vad så handlae det hör om en ung flicka som fått uppleva hemska saker genom vuxna människors oacceptabla beteenden. Att man då blir obalanserad är det så konstigt?

Du vill väl inte påstå att det är hennes fel att det blivit som det blivit?Mary X Jensen sa...

Jag vill mena att jag är ganska krass i min syn på detta och det kan man nog läsa i min text också. Men ungen för det är bara ett barn behöver stöd. Därmed inte sagt att vilket beteende som helst ska accepteras.