torsdag 10 januari 2013

Det är inte möjligt att ändra sig?

Intressant just nu är hur räfst- och rättarting är på gång.

Förr sa Annie Lööf så minsann och nu säger hon så här.

Ljuger hon inte då. Det är vad man vill ha fram. Frågan man också kan ställa sig. Är det inte möjligt att ändra åsikt om saker? Det har dock gått några år och förhoppningsvis har både Annie och vi andra fått fler insikter än vi hade då för sex år sedan. Tänker med fasa på att politiker och andra bara tycker en sak och sen fortsätter att tycka likadant år ut och år in som om ingenting i omgivningen påverkar.


3 kommentarer:

Erik sa...

Fast det här handlar inte om att byta åsikt, det handlar om att hon sa att hon aldrig varit för månggifte.

Så, ja, hon ljuger.

Hade det handlat om en ändrat åsikt så hade hon istället sagt att hon numera inte längre var för månggifte.
Vilket hon inte gjorde.

Mary X Jensen sa...

grejen är taget ur ett sammanhang. som vanligt blir det ofta så.

I en grupp ingår man bland andra och ibland får man ställa sig bakom saker man inte personligen behöver gilla. Det är ändå 6 år sedan. Själv kommer jag verkligen inte ihåg allting som jag sa och tyckte då - gör du?

Erik sa...

Så du menar att hon, med yrke som politiker, inte kommer ihåg sina politiska ståndpunkter sex år sedan?
Det är ju en lämplig ursäkt om något, och det är ju mycket som hon inte minns som då tex hennes vurmande för Ayn Rand. Eller saker som hon kanske inte vill minnas, som hennes svek i FRA-debatten.
Men ett råd till henne är kanske då att säga att hon aldrig gjort något och istället dra i med att i hennes minnesbild finns det inget tidigare stöd för månggifte vilket mer erfarna politiker har lärt sig använda.

Det är en viss skillnad att ställa sig bakom saker på grund av gruppen har bestämt något och att ljuga om vad man en gång ansåg. Finns mängder av poltiker som gör det första utan att behöva ägna sig åt det andra.