tisdag 15 januari 2013

Politik är inte som att sälja hamburgare...

Avpolitiseringen av politiken bekymrar. Visst har det pågått ett tag och visst handlar det om att locka till sig väljare för att få möjligheten att styra och ha makten. Men varför vill man ha den? Inte verkar det längre som om det handlar om värdegrund precis. Snarare något helt annat.

Politik kan inte vara en produkt vilken som helst... Politik är inte heller som Excel - bara ett sifferdokument. Politik är känslor, värderingar, grundsyn - inte en produkt som man slänger undan när det kommer en bättre version.

Förvisso måste även politiken hänga med i samhällsutvecklingen och förändras med den. Där har centern tagit ett steg genom att presentera ett idéprogram som kan vara ett frö till kommande partiprogram. Det är egentligen den enda politiska diskussionen som sker här i Sverige utöver att (S) vill höja skatterna och förhindra vinster i välfärdsbolag.

Men det får inte bli så att man bara försöker vara smart och listig och lura folk in i det spår man själv valt. Folk är inte så dumma. Det håller ett tag och sen blir man genomskådad och får stå där med rumpan bar.


AB

2 kommentarer:

Jan Andersen sa...

Jag tror tyvärr att du har fel när du skriver "Folk är inte så dumma". Och är de inte dumma, så är de själviska och röster på partiet som lover största fradrag eller tillskott.

Mary X Jensen sa...

Jag vill tro att folk inte är så dumma... Jag hoppas det.