onsdag 16 januari 2013

Sorry Reinfeldt men idag ger jag rosen till Annie...

Dagens partiledardebatt var väl som vanligt egentligen. Alla säger sitt och kastar i olika grad oförskämdheter mot varandra. Ibland är det kul och ibland blir det pinsamt. Vad partierna tycker om olika saker är i alla fall vi som är politiskt intresserade ganska bekanta med. Partiledardebatter är något annat, då ska alla inblandade mötas mot varandra och helst tala om hur fel de andra har. Statsministern Reinfeldt är ett proffs inget snack om den saken. Att Damberg fick ta sig an talandet eftersom inte partiledare Löfven sitter i riksdagen fick mig att fundera över om det inte är ett hopplöshetsbevis att (S) inte lyckades välja en av sina riksdagsledamöter till partiledare. Detta sagt utan att jämföra de båda. Var och en har sina fördelar.

Men idag framstod Annie Lööf som stjärnan. Hon var helt enkelt rejält kaxig och fräsig idag. Bortblåst var den unga tjejen som ofta låtit som en maskin. Det verkar som om Annie verkligen har gått ut ur den gångna veckornas rabalder kring centerns förslag till idéprogram med stärkt självförtroende. Det är inte annat än jättebra. Hon har talats om som ett politiskt underbarn som med sin ringa ålder gjort en fantomkarriär. Många har varit kritiska av just den anledningen också. Hon är för ung och för oerfaren har man sagt. Men å andra sidan är hon uppfödd i politikens anda vad jag förstått. Självklart tar det tid att skaffa erfarenhet och kunskaper men för den som har talangen så finns det stora chanser.

Annie Lööf är en tjej jag tror på framöver. Det finns idéer och energi i centerpartiet. De ska inte skrivas ut ur den politiska sfären. Det kan vända. Man kan också hoppas på att engagemanget som visas spiller över lite på andra. Politiken behöver få lite mer energi. Kanske att det bara beror på vintertröttheten och att det blir bättre när det ljusnar mer och solen tittar fram.

Uppdatering: Markus Uvell skriver om att det behövs fritänkare i politiken. Det är nog lite det som saknas för att det ska bli lite rulle på det hela. Alla vill inte ha det. Så är det också. Men men... helt fel är det inte.

Expressen 1, Expressen 2,
Expressen Ledare


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: