tisdag 26 februari 2013

Det finns värme i partiledarnas ansikten...

Mycket kritik har riktats kring partiledarmötet i Maramö. Inget riktigt kommer ut av detta säger man. Det är bara ett PR-jippo får vi höra i medierna. Trots detta så kallade "lurendrejeri" så är alla medier samlade i Maramö, det är presskonferenser och full uppmärksamhet. Bilder kring korvgrillning och leende partiledare kablas ut. Ett och annat utspel görs. Det är nog på alla sätt bättre än det framställs som det här mötet.

Under presskonferensen påpekar Fredrik Reinfeldt  att moderaterna inte själva ska regera utan ska göra det med tillsammans med de övriga i alliansen. Fredrik håller ett varmt och inlevelsefullt anförande i logen hemma i Annie Lööfs föräldrahem. De visar nu tillsammans att de kommer att jobba ihop. Alla åker runt och lyssnar och tar till sig. Björklund använder begreppet folks oro som en specifik punkt. Det vore kul om man kunde få höra om nöjda människor också. Alla är inte oroliga hela tiden, tros allt. Mitt tips - plocka fram de goda sidorna i det ni hör också.

Nya arbetsgrupper med ministrar som ledande i dessa kommer att tillsättas. Det är inget nytt kanske men hur ska man annars göra? Det intressanta är inte vad som sägs nu utan hur det sägs. Det var länge sedan vi såg en sådan värme och energi i Fredrik Reinfeldt. Det gläder mig mycket. Det är inte utan att man kan fundera över lantluftens goda påverkan på människan. Det sitter inte så mycket i väggarna hemma i Annies föräldrahem som det gör i Riksdagens korridorer. Det är bra att bryta vanor och miljöer.

Annie Lööf är en bra politiker, många är de som vill få henne bort från pidestalen nu. Hoppas att de inte lyckas med det. Anybodys place sätter ord på mina tankar. Som man brukar säga - You go girl... Och då är det Annie som menas.

Nu känns det som om alliansen är på gång... i alla fall på ett övergripande plan.

Löfven med flera får växla upp lite om de ska hänga med.


Lyssna på anförandet här. eller kolla här

Paul Ronge sågar hela föreställningen.

AB GP Lena M

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: