tisdag 26 februari 2013

Jag som älskar IKEAS köttbullar...

Vilket herrans liv det blivit om detta hästkött i diverse halvfabrikat och nu också i IKEAS köttbullar. Halvfabrikat behöver man inte äta, men köttbullar på IKEA är ett av de bästa koncepten där. Små, mellan och stora tallrikar beroende på hur hungrig man är. För hela familjen alltså. Enkelt.

Att ta rulltrappan upp till restaurangen ställa sig i kön och bara följa med strömmen där. Bricka, bestick, glas, efterrätt, så förbi disken med gravad lax och äntligen framme vid disken. Kan jag få köttbullar tack. Så äter man och är nöjd och kan i spiralgång plocka med sig 5-kronorsvarorna ända ner till kassan samtidigt som man glatt samspråkar med alla. Efter betalning avslutas kanske med en 5-kronors korv...

Jag älskar IKEA. Kan inte förstå allt denna uppståndelse kring köttbullarna. Har vi någonsin hört någon som blivt sjuk av köttbullar från IKEA? Då så...

Viktigare saker än detta borde tiden ägnas åt. Visst är det upprörande att det lurats kring innehållet.

MIn egen affärside har länge varit att öppna en Köttbullerikedja utmed vägarna. Köttbullar, sås, potatis, mos, lingonsylt och mjölk och någon liten tomat och ett salladsblad kanske. That´s it... Alla blir mätta och de fettdrypande matställena utmed vägarna får stänga. Det vore en tjänst för folkhälsan...

Köttbullejakten är på gränsen till fjompig.

RÖR INTE MINA KÖTTBULLAR... men se gärna till att de är av god kvalitet.

Helst äter jag min sons hemgjorda. Men han delar inte med sig av receptet. Tyvärr...


Expressen Aftonbladet SvD SvD2 ExpressenLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Törs vi gissa att sonen inte har något recept? Han bara låtsas, men jobbar helt intuitivt från huvudet. Och har så bra känsla att det alltid blir bra. Men inte orkar skriva ner något eftersom han inte riktigt tänker så inrutat. En tanke bara.

Annars låter köttbullekonceptet riktigt bra. Som en gimmick kunde man servera olika typer av köttbullar, som är färgade, naturligt, i olika nyanser. Med olika smaker. Vegetariska osv. Allt möjligt. Kanske t om som godiskulor och efterrätts"bullar". Med ett skal eller yta av någon piffig kontrast smak. Så att allt man serverar är runda lagom stora "bollar". Plus olika tillbehör.

Personalen kunde ha prickiga skjortor och förkläder osv. Konsekvent och lättidentifierat. (Skulle kedjan kunna heta MamaDotty's?)

Och just IKEAS köttbullar är också de enda som jag kan tänka mig att äta hemifrån. Alla andra har gjort mig besviken. Men de bevisar att det går att få till det bra.

OT

Mary X Jensen sa...

Det kan vara så med receptet. Att det finns en känsla i det hela...

Själv är jag värdelös just på köttbullar.