lördag 2 februari 2013

Folk säger saker...

Det uttrycks mycket dumt. Alla är vi lika duktiga på det. FÖr det vi säger ska omformas och tolkas av andra. Det görs också på de mest otroliga sätt ibland. För själv vet man precis vad som menas, eller hur?

På internet kommer hatet fram och visar sitt fula tryne då och då. Yttrandefrihet har vi och den ska vi värna om. Däremot kanske vi inte ska bry oss om precis allt som sägs. Därmed inte sagt att allt är OK - rena hot ska polisanmälas och egentligen har det väl aldrig varit lättare än nu att hitta de där som sitter och vräker sig ur vad som helst. Det är bara att ta en runda på Facebook. Tror att poliser sysslar med det numera.

Sakine Madon skriver som vanligt klokt och initierat om att hat inte kan förbjudas och att det finns anledning att ibland bara radera dumheter. Att lagstifta mot yttrandefriheten vore olyckligt. Det finns redan lagar mot kränkning med mera. Använd dem.

Därmed inte sagt att allt ska accepteras. Självklart inte. Men lite måste man tåla.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker på psykiatrikern Ola Gefvert häromveckan där jag såg personer som på sina bloggar ville använda halshuggning som straff. En skrev dessutom att han menade det allvarligt./Peter

Mary X Jensen sa...

Jag har svårt att begripa att människor använder såna begrepp överhuvudtaget.

Anonym sa...

Ja, nu var det inte halshuggning som en bloggare krävde, utan giljotinering, som ju är en snabb, hygienisk och ganska smärtfri metod. För alla oss som hörde reportagen om Nora och sedan Gefverts bisarra försvar av sitt agerande i Sveriges Radios Studio Ett, så undrar man ju vilket straff som är lämpligt?

sakine sa...

Glad att du läste Mary!