måndag 11 februari 2013

Kan vi prata om det här med rondeller...

Rondeller eller cirkulationsplatser som det väl numera heter på byråkratsvenska, har vuxit upp som svampar utmed vägarna. Varje kommun med självaktning har minst en rondell och de ska vara utsmyckade. Visst det är fint, men det finns ett problem med många rondeller. De är för höga och utsmyckningen skymmer sikten. Som bilist ser man inte vem eller vad som kommer bakom den skymda sikten. Plötsligt så kommer det en motorcykel där när du själv ska ta dig in i rondellen. Det är livsfarligt... Det handlar inte om att man inte ser sig för. Det går inte att se vad som händer på andra sidan.

Överallt på andra ställen i trafiken jobbar man för att det ska vara god sikt. Villaägare hotas med vite om de inte håller nere sina häckar så att sikten är fri. Men när rondeller ska utsmyckas gäller inte samma regler tydligen. Varför inte?

Fantastiska utsmyckningar skymmer sikten... Det är inte bra. Det är trafikfarligt...

Till och med hur man kör i dessa rondeller är lite oklart. Men sikten borde vara självklar för vem som helst. Att bygga bort fri sikt i trafiken är oansvarigt. Men det verkar fritt fram att bygga rondeller hur man vill. I Landskrona hittade man på att det skulle vara fint med en dimmaskin i rondellen. Det blev inte någon höjdare. Undrar ni varför? Slöseriombudsmannen vill nu köpa dimmaskinen för att ha på sitt museum.


HD  SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: