torsdag 21 februari 2013

Professor Lawrence Lessig om Aaron Swartz...

Alla som är intresserade av den digitala världen och dess möjligheter och dagens motstånd mot detta bör lyssna på föreläsningen av Lawrence Lessig. Ni finner länken nedan..

Det finns anledning att fundera några steg till hur det fungerar och inte bara fastna i fildelning som stöld. För närvarande råder det krig mellan det gamla och det nya. Det är så dramatiskt så att unga männskor till och med tar sitt liv. Som den kände internetaktivisten Aaron Swartz gjorde, enbart 26 år gammal gav han upp sin kamp mot juristerna. Det är sorgligt.En ung begåvad kille som kunde gjort mycket för oss alla i en framtid. Vi talar om att vi behöver tekniska begåvningar men vill kväsa dem när de förändrar tillvaron för det traditonella. Hur ska vi få ihop dessa världar? Det är en riktig framtidsutmaning. Hur passar Copyrightlagarna in i det moderna samhället? Exempelvis. Internet utmanar många gamla kontrollstationer.


Professor Lawrence Lessig talar om Aaron i denna intressanta föreläsning - ta er tid att lyssna.

Idag ber Piratpartiets partiledare Anna Troberg jurister om hjälp för att reda ut begreppen och konsekvenserna för enskilda i partiet med anledning av det hotande brev de erhållit från Rättighetsalliansen. Anna är noga med att försöka hålla sitt vilda parti i schack nu. Det brev de fått kan lätt få många att tappa koncepterna och kasta sig ut i diverse anklagelser och andra mindre lyckade insatser. Det är allvar nu. Det är  kvalificerad hjälp som behövs.

Läs Annas blogg här - där kan man också läsa brevet som Piratpartiet fått.

Var finns pengarna  i framtiden. Ringsignalerna?


Rob Reid: The $8 billion iPodDet ska bli mycket intressant att följa denna process framöver.Jag gillar Creative Commons...

(intressant)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

ArmchairConductor sa...

Tack för tipset om Lawrence Lessig-föreläsningen. Över en timme, men synnlerligen intressant.

ArmchairConductor