lördag 9 februari 2013

Stötande att arbetsförmedlingen startar i utlandet...


För alla i Sverige som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och har hamnat i FAS3 så känns det antagligen som att få en smäll på käften när man får höra att AF nu planerar att öppna verksamhet i Etiopien. Man klarar inte av den verksamhet man har hemma i Sverige.

Vi hör varje dag om människor som inte får jobb härhemma fastän det är det enda de vill. De fastnar i FAS3 i händerna på personer som är både sämre utbildade och saknar den erfarnehet som de själva har. Akademiker med lång yrkesverksamhet får inga jobb.

De förväntas delta i schemalagd sysselsättning av märkligaste slag, långt bort från den kompetens. Förvisso finns det säkert såna som inte vill jobba utan bara leva på bidrag. Men de är säkerligen inte den största gruppen. Men av någon anledning verkar det vara så man ser på folk som saknar anställning. Det är väldigt cyniskt.

Jag är säker på att många av dem som jobbar på AF håller med om detta. Det måste vara förfärligt att se människor falla samman bara för att reglerna är förstoppade. Det är självklart bra att människor hålls i sysselsättning, men inte som om de vore hundar. Värdigheten måste tillbaka här. Först måste det fixas att vi som bor här får jobb. Det oavsett var man kommer ifrån.


Något måste göras åt det här, det är uppåt väggarna ...  Jag protesterar.

Förtydligande: Jag har absolut ingenting emot att man hjälper somalier eller andra. Men det fungerar inte här på hemmaplan något vidare. Det märker väl alla. Man måste se till det först anser jag. Sen pompösa åsikter från de som råkar ha sin anställning tryggad för tillfället är också stötande på sitt sätt. Vem som helst kan bli av med jobbet faktiskt.

SvD Expressen

Maria Hagbom


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

18 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ar ett resultat av den spendersamma och sinnesjuka chefen for AF..Bermudez-Svensson, entaxiakande lyxkvinna som saknar verklighetsforankring..

elina sa...

Det är inte första april? Om inte, någon har fått storhetvansinne. Kanske borde AF klara av jobbet hemma innan man satsar utomlands.

Ingenjör C sa...

Man får förmoda att syftet med arbetsförmedling och jobbcoacher är att skaffa jobb till arbetsförmedlare och jobbcoacher.

Företeelsen bör lägga ner helt och hållet.

Lotta Trouble sa...

Men är inte du moderat? Det är ju faktiskt du som har röstat fram FAS3 och den fascistiska sjukförsäkringen (design sossarna).

Men du har naturligtvis helt rätt att det är groteskt stötande att AF startar förmedling i Etiopien...

Mary X Jensen sa...

Jo jag är moderat ser du Lotta. Men alla moderater är inte en röst. Det förstår alla vuxna människor.

Jan Andersen sa...

Huh? Vad fan är det för ett problem ni har?

Om man vet att en Somalier, en grupp som beviseligt har svårt ved att fästa på det svenska arbetsmarknaden, är på väg till Sverige som invandreranhörig, varför så inte börja processen med att försöka att hitta ett jobb så tidigt som möjligt?

Om man dessutom anställar lokale Somaliska handledare, så kan man anställda 10 handledare för samma kostnad som för en anställd på AF i Malmö. WIN! PROFIT!

Eller man kan övertyga tre arbetslösa Somalier i Sverige att flytta tillbaka till Somalia för att jobba för AF där. De behöver sannolikt tolka och annat. Så är det inte arbetslösa mera. WIN! PROFIT!

Jan Andersen sa...

Gäller det också det svenska försvaret, Elina? Varför täska runt i Libyen och Afghanistan när vi nu vet att man knappast kan försvara Gotland i en vecka?

Jan Andersen sa...

Kom ihåg att ta din medicin. Du behöver den.

Mary X Jensen sa...

Jag har inget emot att man hjälper somalier eller någon överhuvudtaget. Men först måste man ordna upp de problem man har.

Nisse Persson sa...

Det var det mest korkade jag hört, skicka ner personal som ska leta jobb till personer som ännu inte är i Sverige. Vad kostar dessa personer i löner, traktamente och resor? Den kostnaden kunde Arbetsförmedlingen lagt på att verkligen se till att de fick jobb när de kom hit i stället för o sitta på kontoren. De kan skriva ner sina utbildningar och erfarenheter så kan Arbetsförmedlingen börja jobba med detta hemma innan de kommer. Förutsatt att de inte är analfabeter för då blir det svårt i vilket fall som helst för dom att få ett jobb.
Sen är det så att vi har många som bor i Sverige sedan innan som är arbetslösa, varför satsas inga pengar o resurser på dom i första hand.
Skärpning! Slösa inte med allmäna medel, gå ut i verkligheten och lämna er bubla.

Jan Andersen sa...

Så du tror alvarligt att man kan ordna upp problemen med arbetslösheten i Sverige? Du tror inte att den globala utveckling och konkurrensen från låglöneländer göra att vi simpelthen får acceptera en permanent arbetslöshet på 10 %?

Eller att utveckling inom robotar och konstigt intelligens gör att vi snart får en mänsklig arbetslöshet på 65 %?

Mary X Jensen sa...

Jan Andersen - läste du den här texten jag skrev

http://minamoderatakarameller.blogspot.se/2013/01/jobba-tills-du-ar-78-ar-i-norge-men.html

Anonym sa...

jag fick kaffet i fel strupe här hemma går en kvarts miljon ungdomar arbetslösa ock nästan en miljon arbetslösa ink olika arbets marknads åtgärder försäkringskassor stängs norrort har kista sundbyberg kvar jag får väl åka till etiopien nästa gång herre gud jag blir arbetslös

Jan Andersen sa...

Läste - och kommenterade.

Anonym sa...

Ja mycket skall man läsa, undrar hur man gör när man inte tänker efter före..

Mary X Jensen sa...

Just det Jan -. det gjorde du. Kommenterade. Sorry.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mary X Jensen sa...

Hörru du anonym - jag tar bort din text för jag tycker att den innehåller för mycket om hets mot folkgrupp... Gillar inte den stilen och det är min blogg.