tisdag 5 mars 2013

Inte alls självklart att älska andras ungar...

Man kan utgå ifrån att kaféägaren som inte vill ta emot barn på fiket har varit med om en del saker som vi inte får veta. Så himla gulligt är det inte med barn som springer omkring och stör medan mamman lugnt talar i sin telefon. Det finns något som heter hänsyn och det är inte alla som är så bra på det tyvärr.

Det är inte alltför sällan som ungar får springa och tjoa och tjimma och fara runt lite som de vill i tron att alla andra tycker att det är lika gulligt som föräldrarna tycker. Ibland stör barn - varför är det så svårt att ta till sig den sanningen?

I stället för att försöka förstå att kafeägarens önskan om att hans gäster ska finna lugn och ro så vrids det hela till att man inte kan diskriminera barn, att han avskyr barn. Det är helt olika storheter.

Personligen går jag helst till ställen där det inte far runt massa förkylda barn som skriker av olika anledningar. Av glädje, sorg, trötthet eller hunger och allmänt missnöjde med situationen. Det är inte det man vill ha när man önskar lugn och ro på ett fik i stan.

Bättre då att erbjuda ställen med utrymmen för barnvagnar, lekhörnor och kanske rent av en barnvakt. Barn passar inte på alla ställen och de ska heller inte behöva vistas där de alltid är tvingade att uppföra sig. Liksom andra ska slippa barnens behov av uppmärksamhet, äventyr och rörelse. Det passar inte överallt.

Jag vill stötta kafeägaren här och tycker att det är riktigt tråkigt att han inte kan få släppa in de gäster han själv vill ha i lokalen utan på grund av media- och moraltrycket nu tar ner sin skylt om att barn och barnvagnar inte är välkomna.

Tyvärr föräldrar alla älskar inte era barn, det är dock bra om ni gör det själva.


Rebecca Uvell
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: