söndag 10 mars 2013

Nuder och Juholt...


Att Pär Nuder hade en del med att göra vad gäller tillsättningen av Juholt är bekant. Nu kommer Margit Silberstein och Peter Möller med en bok om spelet bakom kulisserna. Den har jag nu förbokat, blir spännande att läsa om den här turen som var väl dramatisk. Inte minst för de inblandade förstås utan även för oss som var åskådare och hängde över datorerna och i twitterresonemangen under hela processen som avslutades med Juholts avskedstagande hemma på torget.
Rätt man på fel plats... 


ONSDAGEN DEN 16:E NOVEMBER 2011

Är möjligen blödig men har svårt med metoden att göra Håkan Juholt till idiot nu bara för att det inte verkar fungera på partiledarposten. Drevet har gått ett tag nu och verkar eskalera då den inre kärnan i socialdemokraterna tydligen imploderat. Det går att läsa om krismöten och alla möjliga uttalar sig.

Det handlar väldigt sällan om enskild person utan problem likt dessa ska ses i ett större sammanhang. Alla passar inte för statsmannarollen så är det bara. Att vara spontan och yvig och livfull är inte bra egenskaper i den rollen. Håkan Juholt har personligen uttryckt detta tidigare om sin egen person. Men han blev säkert övertalad och smickrad att ta på sig rollen och ville kanske själv också. Det är ganska mänskligt. Det sorgliga är att när man faller så blir det från hög position och det är inte alltid någon som tar emot. Dels finns det dem man klättrade över på vägen upp och sen de som inte själva vill trilla ner.

Jag har alltid skrivit att Håkan Juholt skulle bli ett utmärkt kommunalråd. Där passar den där jovialiska uttrycket han har som person. Rätt man på rätt plats. Men vad kan en moderat egentligen ha att säga om socialdemokraternas inre liv?  Egentligen?

Dock ogillar jag högeligen alla typer av trist behandling av andra... Alltid. Snacka gärna i sak men just det där personorienterade kan man väl lägga åt sidan. Tidigare var det bloggarna som löpte amok, nu är det såväl tjänstemän som partistyrelseledamöter och de är å sin sida arga på varandra. Dock kan tjuvnypen väcka sympatier för Juholt tror statsvetaren Stig-Björn Lundgren. Se på min bloggpost här exempelvis.

Vilken soppa... De behöver en politik. Det blir svårt utan.

SVT

Inga kommentarer: