måndag 24 juni 2013

Kvotering på tapeten igen...

Återanvänder ett gammalt blogginlägg som blev aktuellt idag när det återigen blrjar glunkas om kvotering. Jag skrev detta den 1 oktober 2011. Inget har förändrats i min syn på saken. Undrar om detta är en förberedelse för vad vi ska få höra i Almedalen?


Nej nu är vi inte överens - ingen kvotering...

Kvoteringsdebatten har flammat upp igen inom moderaterna. Vissa politiker vill att kvinnor ska kvoteras in i styrelser. Jag tycker inte det. Ska kvinnor alltid behöva vara på undantag på grund av att de är kvinnor? Vem vill vara den kvoterade? Det är den ena sidan av saken den andra som egentligen är allvarligare är den intervention det innebär att inte låta ägare få styra sina egna företag.

Det lär bli diskussion om detta på partistämman i Örebro senare denna månad. Är inte säker på att rösterna i partiet är med denna gång heller. Det blev ramaskri förra gången det fördes på tal och debatt utlovas från alla möjliga håll. Hoppas att den blir rejäl. Nyordning och nya tankar för moderaterna är helt i sin ordning, man måste följa med i det som händer. Men just den här gången är jag inte överens med Fredrik Reinfeldt med flera.

Jämställdhet är viktigt - att se till att kvinnor tjänar lika mycket som män i den offentliga sektorn är en bra början. Det är där det börjar.

Vi är många kvinnor i moderaterna som inte vill se kvotering och det beror inte på att vi inte är för jämställdhet. Inte alls. Den ska diskuteras och det hela tiden.

Jag tänker inte klandra Sofia Arkelsten för att hon för fram kvoteringstanken. Hon gör sitt jobb och är inte ensam om att bestämma allt som ska framföras. Det ska man komma ihåg. Sakfrågan måste kunna diskuteras utan att man hoppar på enskilda. Vi är dåliga på det rent allmänt.

Kvotering - NEJ TACK... Vi skapar ett B-lag av kvinnorna.

Återigen - satsa på morötter i stället för piskor. Framförallt sopa framför egen dörr. Regeringen är OK där är det nu 50/50 - låt detta rinna ner i stuprören i den offentliga sektorn och i partierna också. Låt företagen vara ifred. Kvinnor har alla möjligheter att starta egna företag och bestämma själva hur de vill ha det.

Uppdatering: SvD - Alice vill inte krynpas till ett kön.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''

DN  DN2  expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra med kvotering. Man kan inte förvänta sig att kvinnor ska kunna ta sig in i styrelser på egen hand. Kvinnor är trots allt bara kvinnor. Män måste lämna plats istället.