måndag 24 juni 2013

IT-strateger tar över till valet 2014...

En ganska obehaglig bild målas upp kring IT och dess möjligheter inför valet. Man ska tydligen använda IT som övervakningsanordning. Ajajaj... Inte bra. Tror mer på de möjligheter som finns till sociala gemenskaper över gränserna. De samtal och diskussioner som kan föras över gränserna. De möjligheter som finns att både själv få nya insikter och dela med sig av sina egna.

Förra valrörelsen testade man iofs mycket kring blogganvändning och annat. Jag hade själv förmånen att delta som en av bloggloken i moderaternas nätkampanj. Tillsammans med Carl Bildt, Kent Persson med flera. För mig gick det inte så bra kanske om man ska se till valframgångar och möjligheter. Men det berodde nog mest på att valkretsen på nätet inte är densamma som den jag tillhör och att härhemma sågs det inte som någon merit att delta, det snarare motarbetades aktivt. Många är rädda för att andra ska få flera kryss än de själva. Då blir det som det blir. Politiken lyfter inte.

Men om man bortser från det så hade jag mellan 700 - 1000 läsare varje dag här på bloggen. Det kan man kalla torgmöte... Eller hur? Det har fortsatt på samma sätt framöver. Visst sjunker läsarantalet och besöken när man inte skriver så ofta. Men så fort det kommer text så går besöksfrekvensen upp. Numera är det inte så många kommentarer i bloggen - de kommer ofta på andra ställen som Facebook och twitter. Alla dessa kanaler kompletterar varandra på olika sätt. Man får ett mervärde i samtalen och det är själv grunden för ett förtroende. Det är väl precis det man vill ha om man sysslar med politik utifrån syftet att förbättra och utveckla samhället. Eller hur?

Att skriva blogg och inte ha någon åsikt är värdelöst. Det blir bara som en broschyr eller flygblad. Mer av samma bara. Att skriva blogg för att utbilda, informera och förtydliga är bra. Man behöver bygga en relation med sin omgivning.

Så förvisso kan man säkerligen peka ut och räkna och syssla med statistik om man vill. Men det gäller att inte fastna i det. På något sätt får artikeln i Svenskan mig att tänka på den här i DN där några skribenter anser att deras yrken kidnappats av ekonomernas modeller. Låt inte valrörelsen bli sån.


Skriv mer om detta... Det är viktigt.

Det måste finnas hjärta i politiken. Inte bara hjärna...Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: