söndag 12 januari 2014

Allt detta meningslösa våld...

I kväll har det varit slagsmål med machetes i Märsta. Ni vet vad en machete är? En kraftfull kniv med långt blad som man använder för att ta sig fram i regnskogen med. Det använder ungdomsgäng i Märsta för att ta kol på varandra. Det är inte klokt... De bråkar och slåss ogenerat inför helt oskyldiga vanliga människor som fridfullt ska resa med tåget.

Hur kan detta överhuvudtaget förekomma i civiliserade samhällen tänker man då. Ett och annat knivslagsmål på dansbanan efter ett par öl är lite vad man tänker på skulle kunna vara möjligt. Det låter förstås gammalt och mossigt, men faktum är att just detta våld som förekommer allt mer i samhället har blivit värre om man får tro tidningarna. Våldsverkarna är yngre och det är inte konstigt att man känner sig otrygg all statistik till trots som menar att det inte alls är värre än tidigare.

Undrar om det inte vore mer lugnande att få höra att polisen får tag i brottslingarna.

Här i området jag bor pågår för närvarande en inbrottsvåg. Det är inbrott på dagar och nätter och jag vaknade själv här knu klockan 05.10 av ett riktigt brak under balkongen, som när en skottkärra eller ställning faller ner. Vaknade och fick hjärtat i halsgropen och rusade upp, tände belysningen och började kolla runt. Telefonen laddad på 112 bara att trycka på ring. De jobbar för högtryckk här. Det verkar dock lugnt. Vågar inte gå ut och kolla förstås, vågar inte heller gå och lägga mig... Om det bara inte knäppte i huset så in i bänken.

Snösvängen är igång och det börjar röra på sig i omgivningen. Ingen bra natt det här. Övriga familjen sover som stockar.


PS. det som hände här utanför var att något djur kom åt snöskyffeln så att den föll mot grillen. Ett jäddrans väsen alltså som skrämde slag på mig. Men nu är ordningen återställd i huset. DS.

AB
Exp
DN/
Inga kommentarer: