torsdag 23 januari 2014

Med anledning av MAX och deras hamburgare...En repris från 2011 - passar idag...


måndagen den 5:e december 2011

Kockens syn på matmomsen...


Har idag glädjen att få ha den duktige kocken Rikard Nilsson som gästbloggare... Han ger sin syn på hur bra han tycker att det är att matmomsen sänks... han talar utifrån sin syn som hårt arbetande restaurangägare och tar död på en del fördomar kring det hela.

Rikard är en av Sveriges mest välkända kockar och har förutom att han lagar god mat ett genuint intresse för att restaurangnäringen ska fungera i Sverige... Han tycker att sänkt matmoms är bra.G Ä S T B L O G G E N


Jag blir så trött på att hela tiden höra Håkan Juholt, att sänkt restaurangmoms inte gynnar Sverige! Jag är så trött på att höra alla möjliga konstiga saker om restaurangbranschen, det är bara svartkörare som håller på med restaurang, osv. 


När ni äter en kycklingsallad på macken betalar ni 12 % moms, så fort ni sätter er på en stol i en restaurang så betalar ni dubbelt 25 % moms!

Jag är ledsen över den styvmoderliga behandlingen som restauranger har fått genomlida i alla år!
Sossar tycker inte att vi skall gå på restaurang, och ibland undrar jag hur det är med de andra partierna, eftersom allt skall ta så förbannat långt tid med förändringar. Alla hjälpinsatser för olika branscher sker mer eller mindre direkt, medans det skall ta flera år innan någon reagerar över vår bransch.

Vi får istället inskrivningsliggare, där vi skall skriva in oss varje dag, undras hur det skulle se ut i bankvärlden att alla skall skriva in sig i "liggaren" "ja nu är jag på jobbet" Dessutom direktuppkopplade till skatteverket med kassaapparaterna.

Ett företag ställer ut på en mässa, besätter sin monter med personal och utrustning osv, personalen bor på hotell. Låt oss säga att företaget lägger en halv miljon (500 000) i allt som har med mässan att göra i kostnader. Allt är avdragsgillt Så fort någon i personalen går ut i mässgången och drar in en kund i montern för att visa hur bra produkter de har, händer nått! Wow! Vilka fina produkter ni har, säger kunden. Och personalen i montern säger,låt oss träffas i kväll över en middag och diskutera upplägget för affären, sagt och gjort. I samma ögonblick som de kommer in i restaurangen så ändras förutsättningarna, och företaget får helt plötsligt bara dra av 90 kronor per/person. Det skulle jag vilja säga är att diskriminera en hel bransch! Och nu gnäller alla över förändrad restaurangmoms! Jag säger tack till alliansen för att i alla fall ta ett steg i rätt riktning!

Men det behövs göras ännu mer här, full avdragsrätt för företagen som spenderar miljoner på väsentliga saker!
Restaurangnäringen är en viktig del i Sveriges utveckling!

Vi är Världsmästare på mat, Europeiska mästare i matlagning, nordiska mästare i matlagning, Svenska mästare i matlagning Årets Kock I snart 30 År och stilbildande världen över när det gäller gastronomi och ligga i framkant! Snälla vakna från er dubbelmoral! HOTEL & RESTAURANGBRANSCHEN ÄR EXTREMT VIKTIG FÖR SVERIGE!

Alliansen! Gör mer för branschen! Alla är inte svartkörare! Se till att göra förutsättningarna bättre för branschen så att man minskar den svarta delen! Är det rimligt att en bransch skall acceptera ett snitt på 3 % i lönsamhet!? ALLA RESTAURANGER OCH HOTELL LIGGER INTE I DE STORA STÄDERNA!

Den belysning som Sveriges restauranger ger Sverige rent publikt i Världen borde vara nått som man värdesätter istället för att se ner och särbehandla dem negativt.

Lått oss stänga alla restauranger en vecka eller två! Vad händer då!?

Ja, så va det sagt!Rikard Nilsson 
http://minamoderatakarameller.blogspot.se/2011/12/kockens-syn-pa-matmomsen.html

Inga kommentarer: