lördag 1 mars 2014

Slöseri med skattepengar... ingen gillar det...

Martin Borgs bok om olika sätt att slösa med skattepengar slog ner som en bomb i mellanmjöljkens land. Det är tydligt att det finns ett stort intresse för hur skattemedel används på bästa sätt.
Boken är ett debattinlägg som borde diskuteras varje dag skriver Tove Lifvendal om boken. Ja verkligen. Det är nog mycket som man inte vill dra fram i ljuset i kommunerna.

Den kommun jag bor i har exempelvis betalat ut avgångsvederlag till chefer som har fått sparken på skapligt nyckfulla grunder. Hur har de pengarna budgeterats kan man undra? Visste man i förväg att cheferna skulle få sparken? Mer än fem miljoner handlar det om. Vet skattebetalarna om det? Sånt som inte kommer fram i första laget. Ve den som talar om det för någon.

Det borde vara med i nästa bok... Finns säkert många fler slöserier som är dolda, lite varstans. Fram med dem. Det går att tipsa författaren och man kan vara anonym.  Skriv till tipsa@sloseriombudsmannen.se

Köp boken från Hydra Förlag den är väl värd pengarna...
Upp till kamp mot slöseriet i kommunerna. Det handlar om våra skattemedel och varje politiker ska vara medveten om vems pengar de har att hantera. Det är det minsta man kan begära...

Inga kommentarer: